Нови книги - 4 февруари

Започваме краткия преглед на новите заглавия на книжния пазар с :
Матю Райли, който явно е открил тайната на успеха, тъй като неговите романи веднага се превръщат в бестселъри. Новото заглавие е "Шестте свещени камъка" (изд. Бард)


След вълнуващите подвизи в "Седемте смъртоносни чудеса" свръхвойникът Джак Уест-младши и верният му екип от търсачи на приключения са отново на ход.
Тайнствена церемония, извършена на неизвестно място, стартира обратното броене преди катастрофа, която ще доведе до унищожаване на живота на Земята.
Но има една последна надежда… Ако Джак и отрядът му успеят да намерят и възстановят древно устройство, известно като Машината. Само че единствените данни за Машината се съдържат в митичните Шест свещени камъка, отдавна загубени в мъглата на историята. Така започва надпревара за Камъните и критично важното знание, съдържащо се в тях. Но в хода на страхотното приключение Джак и хората му ще открият, че не са единствените, които търсят Камъните и че има други играчи, чиято цел съвсем не е спасението на света.

От Стоунхендж в Англия, през пустините на Египет до живописните Три клисури в Китай, "Шестте свещени камъка" ще ви грабне в задъхващо препускане през древната история и съвременните оръжия на страниците на най-изумителния екшън, който сте разлиствали.



Следващото заглавие е "Българите" от Пламен Петков и изд.Труд

Пламен Петков е автор на най-гледаните и най-продавани документални филми в България. Създадената от него документална поредица "Българите" промени представите на много хора за най-древното ни минало. Едноименната книга е уникално докосване до най-старата българска история. Тя е автентичен разказ на автора за пътуването му през древните български земи и срещите с народи, които твърдят, че също като нас са потомци на българите от планините Кавказ, Урал, Алтай, Тяншан и Памир, през Черно, Азовско, Аралско и Каспийско море до Сибир и степите и пустините на централна Азия.



"Историята без цензура" от Йън Крофтън (изд. Сиела) е следващото заглавие. Това е любопитна хронология на алтернативната история на света, разкриваща други, много по-интересни събития, които обикновено не влизат в учебниците по история, но изиграват важна роля в нейния ход.




Децата ще бъдат зарадвани с "Питър Пан в алено" от Джералдин Макохран (изд. Аделфи).Това е първото официално продължение на романа на Джеймс Матю Бари "Питър Пан".





"Черна книга на търговските марки : Машинациите на световните концерни" от Клаус Вернер, Ханс Вайс (изд. Дилок)

Adidas, Nike, McDonalds, Siemens, Shell... най-известните и най-любимите търговски марки печелят от експлоатация, детски труд, войни и разрушаване на околната среда. "Черната книга на търговските марки" разкрива безскрупулните машинации на международните концерни, разголва имиджа на бляскавия живот, критикува корумпираните правителства и показва любовната прегръдка между глобалния бизнес и политиката.



"Г-н Монк и двете асистентки" с автор Лий Голдбърг (Издател: Intense)

Само много специален човек може да бъде в крак с блестящите, макар и особени методи на Монк. Такава е бившата му асистентка Шарона. А сега, когато нейният съпруг неудачник е арестуван за убийство, тя е готова да си възвърне мястото в изключително добре подредения живот на Монк.
Настоящата му асистентка Натали никак не е доволна от този обрат на събитията. Колкото и малко да получава за работата си, тя се е привързала към Монк и предпочита да не я уволняват.
Опитвайки се да поддържа деликатно равновесие между двете жени, Монк открива няколко сериозни несъответствия в обвинението срещу съпруга на Шарона. Докато наоколо се навърта авторът на криминални бестселъри Йън Лъдлоу, а вниманието на детектива е заето от други случаи, убиецът е с една крачка напред...



"Лъвът на Спарта – 300 спартанци" от Виктор Поротников (изд. Посоки)

Леонид е безстрашният цар на малката, но храбра и независима Спарта. Той трябва да се справи с надвисващата над полиса опасност от страна на Персия. Само с 300 спартански воини той се отправя към тесния планински проход Термопили, намиращ се на границата между Тесалия и Средна Гърция...

Руският писател Виктор Поротников е роден през 1963 г. на Урал. Завършва Петербургския университет "М. В. Ломоносов", специалност "Древна история". Става известен като автор на романи с теми от световната история. На българските читатели е познат с романа си "Дарий".



Друго интересно заглавие е "101 велики личности и как те промениха света" от Джон Хъдсън Тайнър (Издател: Мемра ООД)

Парадът на забележителни житейски истории тук би трябвало да разпали във всеки един стремеж към величие. Тези герои са хора, изпълнени с решителност, които са постигнали успех и същевременно са останали верни на своите християнски принципи. Като примери за нас днес, че Бог може да извърши велики дела чрез живот, изцяло предаден на него.


И накрая издатество "Фама" представя Чарлс Буковски с романа му "Жени" .




Хенри Чинаски, непоправим пияница, любител на женската плът, неукротим бунтар и неуморен в потребността и стръвта си да пише въпреки хладното отношение на издателите, е вече на петдесет. И звездата му най-сетне изгрява. Край на досадните, унизителни и зле платени длъжности, край на мизерията и несретата. Канят го на партита, на премиери, затрупват го с предложения за авторски четения. Успехът го връхлита - а с него и жените, върволица от жени, защото е всеизвестно, че славата е мощен афродизиак...




Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини