Samsung Armani

Пазарът на мобилни телефони става все по-сладък за големите дизайнери и модни къщи. След суперуспешния телефон на LG, брандиран с логото на модната къща Prada, в битката се включва и световноизвестният моден дизайнер Giorgio Armani. Той, заедно със Samsung, представя съвместния им проект, наречен Samsung Armani. Новият телефон (подобно на iPhone и на LG Prada) е с изцяло сензорен интерфейс.



Апарат и управление
Телефонът поддържа работа в 900/1800/1900MHz GSM/EDGE мрежи в Европа, Азия, САЩ и Африка. Има 2.6" ТFT сензорен дисплей с резолюция 240 х 320 пиксела, изобразяващ до 262 хиляди цвята, microSD слот за карти и поддържа стерео Bluetooth. Има само един порт, който служи за зареждане, включване на слушалки и връзка с компютър чрез USB 2.0. В особено богатия като съдържание комплект ще откриете: батерия с капацитет 880 mAh с издръжливост за разговори до 6 часа, или stand-by до 220 часа, слушалки, зарядно, USB кабел, 2 калъфа, кърпичка за почистване на екрана и 1GB microSD карта.
Устройството е проектирано с цел да се управлява само с пръсти - без стилус и с минимум хардуерни бутони. Те обаче са неизбежни и на лицевата страна могат да се открият двата стандартни бутона за всички телефони - зелена и червена слушалка, като червената слушалка служи и за включване/изключване на телефона. От дясната страна има бутон за камерата и бутон за заключване на екрана, а от лявата страна се намират бутоните за контрол на силата на звука. Задният панел е по-изчистен, като в горния му ляв ъгъл могат да се открият камерата и светкавицата.


Дисплей и интерфейс
Управлението на телефона е лесно, тъй като телефонът не е правен за gadget маниаци, а по-скоро за дами и фенове на модата - менюто е по-простичко, без сложни функции и е подредено логично. Несъществен проблем на менюто е, че реагира малко бавно на подадените команди (както ще се уверите от видеото). Недостатък е и размерът на "бутоните" на екрана за съобщения - те са много малки и е леко трудно да се използват за въвеждане на информация. Полезно допълнение е менюто favorites, в което могат да се добавят 4 програми за бърз достъп до тях.



КамераSamsung са се постарали откъм камерата. Тя е с 3MP резолюция и светкавица, която може да се ползва и за осветяване при видеозапис. Софтуерът на камерата е лесен за употреба. Лесно можете да снимате, да съхраните, пратите, принтирате и свалите в компютър снимки и видеоклипове чрез дата кабел и Bluetooth, както и да ги изпратите чрез e-mail само с един клик. Компютърният софтуер също е много лесен за използване, като с него с лекота можете да подредите снимките и клипчетата по галерии и да зададете време за автоматично синхронизиране.


Мултимедия, игри и приложения
Телефонът Samsung Armani има вграден медиаплеър, поддържащ формати H.263, AAC+/MP3/WMA и MPEG4. Има опция за ползване на полифонични и MP3 рингтонове. Сред приложенията са вече "стандартните" календар, калкулатор, световен часовник и конвертор за валута. Вградената версия на Bluetooth поддържа A2DP, което означава, че ще може да ползвате безжични стереослушалки. В телефонния бележник има възможност за добавяне на снимка към всеки контакт, която да се показва на цял екран при входящо обаждане. В телефона са инсталирани няколко игри, има и възможност за сваляне на нови от Интернет. Голям плюс са добавените програми за разглеждане на MS Office документи, както и на PDF файлове. Потребителят може да разглежда Интернет страници чрез WAP браузера, който поддържа xHTML.



Обзор
Телефонът е добра алтернатива на iPhone и на LG Viewty, но има какво да се желае, особено откъм бързината на реакция на сензорния екран и менюто. Ако сте човек, който държи на външния вид и не толкова на бързината и писането на съобщенията, това е вашият телефон. Стилен и елегантен - точно като за Giorgio Armani, Samsung Armani без съмнение е един от най-добре изглеждащите телефони в момента на пазара.

Недостатъци:

Не поддържа 3G
Камерата няма автофокус
Бавна реакция на менюто
Бавна работа с флаш картата, особено при разглеждане на снимки и видеоклипове

Плюсове:

Стилен вид, тънък и удобен. Стои добре в ръката
2,6" висококонтрастен сензорен QVGA дисплей
microSD слот за памет

Много аксесоари в комплекта (1GB microSD, 2 калъфа, кърпичка, стерео handsfree)

3-мегапикселова камера

Поддържа разглеждането на MS Office документи
Източник: mobilebulgaria.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини