Предвидени са 50 млн. лв. за зимно почистване

50 милиона лева са заделени от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" за зимно почистване на републиканската пътна мрежа, съобщи пред журналисти председателят на Управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров, предаде Дарик.

Дори и да има надхвърляне на този бюджет, бюджетът на Агенцията е готов да го поеме, допълни Лазаров. Той участва форум на тема "Строителството през 2016 г. - перспективи и предизвикателства. Възможностите през програмен период 2014 - 2020".

Лазаров прогнозира, че до началото на зимното поддържане през ноември, пътищата, по които в момента има ремонти, ще бъдат отворени.

Той информира, че 28 фирми, които се занимават с пътна зимна поддръжката, вече имат готовност да се справят с евентуални валежи на сняг. Вече се подготвя поставянето в равнинните терени на заграждения, които да ограничат навяванията от сняг.

След последните дъждове в момента най-тежка е обстановката в района на с. Поповица край пътя към Садово, като движението е отбито към магистрала "Тракия".

Районът ще остане затворен до нормализиране на ситуацията.По магистралата към момента няма проблемни участъци заради дъждовете.
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини