Маринела Чолева, главен архитект на Община Перник, осъдена за конфликт на интереси

С решение №5003/15.07.2015 г. на Софийския административен съд Главният архитект на Община Перник, Маринела чолева е осъдена да заплати 300 лв. адвокатски хонорар на Комисията за предотвратяване   и   установяване   на   конфликт   на   интереси, като жалбата ѝ срещу решението на тази комисия е отхвърлена изцяло. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Делото е било образувано  по жалба на Маринела Чолева срещу Решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /КПУКИ/, с което по отношение на жалбоподателката   е  установен   конфликт  на  интереси,  в  качеството  й  на  главен архитект и директор на дирекция „Главен архитект“ на  Община Перник – лице, заемащо публична длъжност (служител в местна администрация),  във връзка  с изготвени  от нея становище  и предписание, с които свои действия е извършила нарушение, като е участвала в подготовката на акт в частен интерес на свързано с нея лице – собственият ѝ син Борислав.

Припомняме на читателите, че става въпрос за опит за заграбване на терена, който се намира точно срещу магазин Кауфланд в кв. Изток и в момента представлява зелена площ, от сина на Главната архитектка на гр. Перник чрез опит за измама. Обитателите на улица „Юрий Гагарин“ от блок № 39 в пернишкия квартал „Изток“ се надигнаха на бунт срещу решение на община Перник да се построят две сгради в междублоковото пространство. Сагата стартирала с обявление за строеж без приложена скица, изпратено на един от домоуправителите в блока. От него започва алармирането на обществото за нередностите, тъй като останалите домоуправители от другите входове на блока не са получили такъв документ. Живеещите в блока останали изумени, когато видели скицата, тъй като на нея има нанесени две сгради, които по документи са на двамата синове на главния архитект на община Перник Маринела Чолева. Семейството й стана скандално известно покрай убийството на 17-годишната таекуондистка Мирослава от Перник. Похитителите на Мирослава поискаха откуп от Борислав Чолев, с когото сестрата на убитата Мирослава е била гадже. Тогава Борислав Чолев се скри и не пожела да плати откупа. Сега неговото име се появява в нов скандал – застрояване на междублоково пространство в квартал „Изток“.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини