Доган и Местан препитват кандидат-кметовете на ДПС

Ръководството на ДПС започва консултациите с местните организации за излъчване на кандидати за общински кметове, съобщиха пред „Епицентър“ депутати от движението. Препитването стартира на 7 септември (понеделник) и ще приключи на 12 септември. Консултациите ще бъдат в централата на ДПС в София и на тях ще присъстват както лидерът Лютви Местан и почетният председател Ахмед Доган, така и членовете на Централното оперативно бюро и депутатите от района, които са в предизборния щаб. Местан и Доган ще имат последната дума и при подредбата на листите за общински съветници.

Първата среща е насрочена за 11 часа. По всяка вероятност ще бъдат привикани кандидат-кметове от области от Северозападна България, които ръководството на ДПС счита за „по-леки“. Последният утвърден кандидат за кмет ще стане ясен на 12 септември. Тогава ще бъдат определени претендентите за кметските постове в Кърджали, Разград, Търговище и Шумен.

Тази седмица стана ясно, че ДПС се готви за първия си пробив в София на местните избори наесен и се прицелва да вкара поне един-двама общински съветници. Партията отново ще издигне кандидат-кмет, както през 2003 г. и залага на Андрей Георгиев, който е бивши зам.-областен управител на София-град в правителството на Пламен Орешарски.

Епицентър.бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини