Екзекутираха учител, блудствал с 26 ученички

В Китай са екзекутирали учител от начално училище, след като е бил признат за виновен в блудство с 26 момичета, съобщава BBC.

Ли Джишун е извършил престъпленията между 2011 и 2012 година, когато е преподавал в училище в провинцията Гансу.

Той е обучавал дечица на възраст между 4 и 11 години, които са били, които са били "млади и стеснителни", се посочва в съобщение на съда.

Китайските медии информират, че в последните години са регистрирани над 7000 случая на детски сексуален тормоз, а тенденцията е тази цифра да расте.

Ли е изнасилил 21 от жертвите си и сексуално е тормозил други 5, като това се е случвало в класни стаи, общежития, и в горите около училището.

От съда съобщават още, че Ли изнасилвал повече от един път някои от жертвите си. Не става ясно как Ли е бил хванат. Учителят е определен за "голяма заплаха за обществото" от съда, като особена тежест има и фактът, че престъпленията са извършени в рамките само на една година.

В социалните мрежи в Китай новината за присъдата на учителя е приета с голямо одобрение. "Четиригодишно дете? Не мога да повярвам. Смъртната присъда е малко наказание за този човек", коментира възмутен човек.

 

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини