Мощен тайфун удари Филипините, има жертви

Двама души станаха жертва на тайфуна Ноул, който се разрази над крайбрежната филипинска провинция Кагаян. Бурята удари страната с ветрове със сила до 195 километра в час и донесе със себе си проливни дъждове.
Тайфунът Ноул достигна североизточните брегове на Филипините, като властите предупредиха, че има опасност от свлачища. Мощната буря вече взе две жертви, съобщиха местните власти, които призоваха живеещите по крайбрежието да се евакуират на безопасни места, съобщава „Ройтерс". 

Силата на бурята е от пета категория, като тя вече се прояви в провинция Кагаян, производител на ориз, на около 400 км северно от столицата Манила. Поривите на вятъра на места достигаха до 195 км в час. 

В административния център на провинция Кагаян е прекъснато електричеството. Градът е с около 1 млн. жители. Очаква се тайфунът да се премести на северозапад и да се насочи към южната част на Япония във вторник. 

Около 20 тайфуна преминават през Филипините всяка година, като бурите в последните години стават все по-свирепи, посочват метеоролозите. 

Източник: http://www.tvevropa.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини