Шефът на планинските спасители в кома след инцидент

И.д директор на Планинската спасителна служба Методи Тодоров е в кома и лекарите се борят за живота му след нелеп инцидент в Пампорово снощи.
65-годишният Тодоров е бил в командировка в базата на ПСС, която е на ски плац "Студенец" в курорта, съобщиха "Фокус" и "Кърджали БГвести".

Председателят на БЧК Христо Григоров обясни, че Тодоров се е подхлъзнал на стълбище, паднал и си ударил главата. По думите на Григоров никой не знае подробности как точно се е случил инцидентът. 

Около 3 ч. тази нощ Методи Тодоров е транспортиран в смолянската болница, където е останал за няколко часа в интензивното отделение. 

"Постъпи с черепно-мозъчна травма", каза лаконично директорът на областната болница в Смолян д-р Марин Даракчиев.

Четири часа по-късно шефът на планинските спасители е транспортиран с военен хеликоптер за София, където е приет във Военно-медицинска академия и опериран по спешност. 

Скенерът е показал тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка, а лекарите се борят за живота му. Тодоров е бил в кома.

Вече близо 5 часа продължава операцията за спасяването на живота му. Човекът, който е газел лавини, катерил се е и е спасявал хора, изведнъж изпада в такова състояние”, допълни Христо Григоров. 

Той изрази своята благодарност към Министерство на отбраната за помощта и съдействието при инцидента, както и за това, че от военните служби са отпуснали служебен хеликоптер с цел спасяването на живота на директорът на ПСС.

Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов заяви, че сигнали за инцидента не са подавани нито в полицията, нито в прокуратурата. 

"Въпреки това направихме проверка, няма данни за престъпление”, добави той.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини