Работим до 2 май, за да се издължим на държавата

Тази година ще изплатим данъците за държавата чрез работата ни до 2-ри май. Образно казано това е денят, в  който гражданите спират да работят за правителството и започват да  работят за себе си.

Датата е фигуративна, като показва кога държавната хазна ще се попълни, ако всичко изработено бъде моментално изземвано – ние я наричаме ден на свобода от правителството, а по-света е известна като Tax Freedom Day.

През 2014 г. бюджетът на държавата беше сериозно изпуснат, което означава, че всичко, което държавата изземва от гражданите, съвсем не достига за да бъдат покрити държавните харчове. Ако продължим със символичната сметка, то от 2-ри до 13-ти май данъкоплатците ще бъдат наглед "освободени" от работа за държавата, но практически това ще бъдат дни, които рано или късно ще трябва да бъдат отработени в полза на бюджета. Тези 11 дни на своеобразна почивка характеризират бюджетния  дефицит за 2015 г., се казва в изследването на Института за пазарна икономика (ИПИ).


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Nq
    nqkoi si
    5 0
    15:54, 10 яну 2015
    това управление кога най-после ще направи така че безработицата да падне да се създадат работни места ние хората и нашата работа сме тези които пълнят хазната, докато има безработица ще има и дефицит в бюджета не го ли разбраха тези управляващи ,но за съжаление това няма да се оправи защото навсякъде трябват връзки и рушвети аз имам висше образование и не мога да се намеря работа по специалността а и каквато и да е друга и защо защото на работодателите не им трябват умни хора а прости за да могат да ги режат от заплатите и да си правят каквото искат защото простите хора искат не искат ще търпят, няма да се оправим никога все по зле ще става и по-зле безработицата е най-големия бич на държавата те гледат само София стига с тази София
  • 2
    Ya
    yarrak
    1 0
    19:21, 18 яну 2015
    ne samo pravitelstvoto. no i darjavata ne zaslujava nito 1na stinka, ako rabotyat kat karjaliyska obstina nema da ima bezrabotica i obezlyudavane,stom kato na rabotodatelite ne im trebva umni hora to togava BUlgaristan e ray za investicii , tuk e razvadnika na nay glupavata nac
Последни новини