Масово се нарушава забраната за пушене на закрито

Забраната за тютюнопушене на закрито в заведенията масово не се спазва, показа поредна проверка на Нова телевизия. Още по-тревожното е, че управителите не се притесняват дори и да им бъде написан акт.

Проверки за пушене на закрито в заведенията през нощта почти няма. По закон всяко заведение трябва да има залепен стикер с телефон, на който гражданите да звънят и да подават сигнал. На този телефон обаче отговаря само дежурният здравен инспектор от 8.30 до 17.00 ч. Така на практика след работното време на чиновниците в заведенията няма контрол.

Потърсихме здравното министерство за коментар. Министър Петър Москов се ангажира да бъдат проверени заведенията в столицата, в които екипът на Новините на Нова установи, че се пуши. Той обеща и работното време на дежурния инспектор да бъде съобразено със сигнала, който екипът на Нова ще подаде.

Според сайта на столична РЗИ за последната седмица са направени 1229 проверки на различни места. Отново според сайта санкционирани няма.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bu
    BUXU BAXAA
    2 0
    07:56, 1 дек 2014
    Te parazitite od narodnoto sabranie ne spazvat zakonite a vii izkate nii da gi spazvamee xaxaa nema da stane daje inspektira6tite da si stegan zadnicite 4e i boi 6e qdadat ve4ee dokato onez parazite ne zemat da spazvat zakonite ne tarsete ot prostite xora da go spazvat
Последни новини