Xiaomi вече е №3 при смартфоните

Само четири години след създаването си китайската компания Xiaomi стана третият по големина производител на смартфони в света, по данни на IHS iSuppli.

През третото тримесечие на годината Xiaomi е продала 19 млн. устройства и влиза в Топ 3 на световния пазар за смартфони, предаде TechNews.bg.

Компанията измества друг китайски гигант - Huawei, който е реализирал на пазара 16,8 млн. устройства в периода юли-септември.

По-назад остават известни производители като Lenovo, в състава на която вече е Motorola Mobility, и корейският гигант LG. 

Xiaomi започна своята дейност като разработчик на MIUI – модифицирана версия на Android, имитираща интерфейса на iPhone. През август 2011 г. компанията пусна първия си смартфон Mi-One, а по-късно се появиха моделите Mi-One S, Hongmi, Mi-3 и др.

Едновременно с разширяване на асортимента нарастваха и продажбите на Xiaomi. През 2012 г. компанията продаде 5,7 млн. смартфона, а през миналата година – 18,7 млн. През първото и второто тримесечие на 2014 г. продажбите възлизаха съответно на 11 млн. и 15,1 млн. броя, отреждайки на Xiaomi пето място в света.

Израстването на Xiaomi се дължи преди всичко на успехите ѝ на китайския пазар. По данни на Strategy Analytics, от над 15-те милиона смартфона, продадени от компанията през второто тримесечие, 14,6 млн. са реализирани в Китай.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини