Джаджа пожектира всичко навсякъде, всяка повърхност става тъчскрийн

Използването на проектори обикновено се свързва най-вече с офиси и конферентни зали. Някои хора ги предпочитат и вместо телевизори, но като цяло тези устройства са "приковани" към едно помещение.

Философията на компактния проектор TouchPico е точно обратната. Устройството е малко по-голямо от смартфона Samsung Galaxy S4, като разполага с вграден Android базиран компютър. Има четец за SD карти, HDMI порт, WiFi, изход за звук, поддръжка на безжична мишка и интерактивна писалка.

Самият проектор е с яркост 80 лумена. Той може да прожектира изображение на всякакви повърхности, като максималният диагонал на екрана е 80 инча.

Потребителите могат да инсталират приложения за Android в самия проектор, като по този начин могат да ги управляват чрез допълнителната интерактивна писалка директно на прожектирания екран. Освен това може да се свързва по безжичен път с други устройства и да приема видеосигнал от тях. Така прожектирането на интересен филм от смартфона, на гърба на палатката по време на излет, става напълно възможно.

Създателите на TouchPico се надяват устройството им да бъде прието и от бизнеса, и дори в училищата. Постепенно ще започнат да се разработват и допълнителни приложения за проектора, които да му дават още възможности.

В момента устройството набира финансиране в Indiegogo. Необходими са 55 хил. долара, за да започне производството, като малко повече от месец преди края на кампанията тя вече е събрала над 550 хил. долара.

Тези, които се включат в кампанията, ще могат да купят устройството със 120 долара по-евтино, отколкото ще е неговата пазарна цена. Тя ще е 500 долара, като първите доставки се очакват още през октомври т.г.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини