Да се пречистим, призова Станишев от Бузлуджа

Лидерът на ПЕС и доскорошен председател на БСП Сергей Станишев откри с речта си традиционния бузлуджански събор на БСП.

"Силна БСП - единна левица" е слоганът на тазгодишния национален събор, на който по информация от пресцентъра на БСП са се събрали 45 000 души. За съжаление кадри от "птичи поглед" липсват, тъй като лошото време попречи събитието да бъде заснето от осигурения за това хеликоптер, съобщава bTV.

По думите на Станишев на тези хора им е ясно, че има кой да ги защити, да покаже различен път за България от този, който претендират от ГЕРБ.

Всяка година идваме на тази поляна, за да се пречистим. Идваме в моменти, когато сме силни и сме победители. Идваме в моменти когато сме загубили, да се възстановим, заяви той пред събралите се. 

Президентът на ПЕС акцентира и върху настоящата политическа обстановка, изтъквайки, че сме свидетели на негласна коалиция между ГЕРБ, президента и ДПС, към която се присламчват и други политически сили.

"Тази коалиция е неофициална, израз е на задкулисието и сделка за икономически и политически сметки на гърба на хората. Няма да допуснем те да ограбят България! На тези избори става дума за държавата и съдбата на всеки един от нас", обясни Станишев пред събралите се на бузлуджанските поляни.

Той заяви убедено, че БСП за годините, в които е управлявала е направила много повече за България от всяка друга партия, която е била на власт.
Искам да убедите хората с фактите, цифрите и реалните промени, които са се случили в живота им, призова Станишев партийния актив, събрал се на Бузлуджа.

Лидерът на ПЕС заяви, че за последната година правителството е направило за обикновените българи в пъти повече, отколкото правителството на ГЕРБ и подчерта, че БСП се гордее с това.

"Убеден съм, че на 5 октомври всички ние ще докажем, че левицата сме силни и даваме шанс на страната", категоричен бе Станишев в коментар за идващите предсрочни избори.

Няма как да се бориш с монополите, ако хората които защитаваш не отидат да гласуват, убеден е той и призова в следващите седмици всеки един от актива - „да отиде при хората и да каже какво сме направи и какво ще направим за България, защото нашата дума на две не се дели. Това е разликата между БСП и другите политически сили".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини