Деветото AnimeS Expo 2014 се провежда днес

Днес в София бе открит най-големият фестивал, посветен на аниме културата в България - AnimeS Expo 2014. Събитието, което се провежда за девета поредна година, събира почитатели на рисуваните азиатски филми, геймъри, косплеъри, K-pop танцьори и любители на настолните фентъзи игри.

Още в ранните сутреши часове паркингът пред сградата на Интерпред (Световен търговски център на България) на бул. „Драган Цанков” №36 се превърна в сборен пункт на стотици млади хора, преоблечени като любими манга герои.

Под звуците на електронна музика и алтернативен рок събралите се любители на анимето у нас обмениха опит относно най-новите тенденции в косплея и поговориха за любими филми, и игри.

Организаторът Михаел Сладкаров обеща много награди и игри за всички гости, а сред гвоздеите на програмата ще бъде и голямо караоке парти с награда за най-добрия изпълнител.

Специално за празника на място пристигнаха и представители на посолствата на Япония и Южна Корея, които благодариха на всички, които поддържат аниме културата у нас на толкова високо ниво.

Освен многото презентации и състезания, на тазгодишното AnimeS Expo 2014 ще присъстват още лектори от Япония и Италия. Съорганизаторът на аниме феста Цветан Генов сподели пред news.bg, че ще бъдат раздадени много награди под формата на томболи за всички посетители, специални изненади на различните изложбени щандове, както и огромна торта за повече от 600 човека.

Събитието ще продължи до 17:00 часа днес, като негови гости ще бъдат световни шампиони в косплея, K-pop танците и т.н. Всеки, който се колебае какво да прави в съботния следобед и желае да го посети, може да го направи.

Билетите за събитието ще се продават на място, а цените им са 12 лв. за пълнолетни и 10 лв. за непълнолетни. За деца до 14 годишна възраст (включително) входът е свободен.

За повече информация може да следите събитието във „Фейсбук”.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини