Борисов готов и за служебен, и за редовен премиер

Готов съм веднага да стана премиер - първо на служебно правителство, а след това и на редовно."

Това обяви пред "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко след края на консултациите в парламента вчера, на които парламентарно представените партии стигнаха до съгласие предсрочните избори да са на пети октомври.

На уточняващ въпрос от коя парламентарна формация очаква подкрепа той разясни: "Ще се наема на този вариант, ако и трите партии - БСП, ДПС и "Атака", признаят банкрута и се дръпнат. Както аз направих миналата година - да се дръпнат и да ме оставят да оправя нещата"

Лидерът на ГЕРБ категорично отхвърли вариант, при който обикаля кулоарите и преговаря с останалите партии в 42-ото НС за излъчването на общ кабинет на съгласието, който да бъде лансиран пред президента Росен Плевнелиев като служебен. Такъв слух обиколи парламента и медиите вчера.

Борисов увери още пред "24 часа", че си има екип - и за служебно правителство, и за редовно. Но ще се наеме само ако премиерът Пламен Орешарски и финансовият му министър се оттеглят незабавно. "Докато Чобанов излиза да говори за финанси, аз не виждам кой ще е спокоен", категоричен е Борисов.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини