Apple започва производството на два модела iPhone

Apple ще започне производството на два нови модела на iPhone в рамките на следващия месец. И двете устройства ще имат по-големи екрани от досегашното поколение на смартфона, съобщава агенция Bloomberg.

Единият модел ще използва 4.7-инчов екран, като се подготвя и модификация с 5.5-инчов дисплей. За сравнение - сегашният iPhone 5s разчита на 4-инчов панел. Плановете на Apple са да представи двете устройства през септември т.г.

Следващият iPhone ще внесе и малко промени в дизайна. Очаква се той да е по-заоблен и тънък. В бъдеще пък компанията има още по-амбициозни идеи, като е тествала извити екрани, допълнителни сензори, които усещат различна сила на натиск върху екрана и др. Тези разработки обаче остават за някое от по-следващите поколения на смартфона.

Компанията традиционно не коментира слухове и спекулации. Решението да се насочи към по-големи екрани е в противоречие със заложената от Стив Джобс философия. Тим Кук обаче няма особено голям избор, защото повечето производители вече се насочиха към смартфоните с по-големи панели и това създава натиск върху компанията, а тя вече не е в състояние да пренебрегва пазарните тенденции.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини