Бензиностанции разреждат бензин и дизел с корабно гориво

Бензиностанции са затворени, защото са разреждали дизела и бензина с корабно гориво. 8 изключително опасни асансьора в болница пък са спрени след проверки.
Председателят на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков съобщи на пресконференция, че след проверка в Кюстендилско 12 бензиностанции са затворени, 3 от които поради 25% несъответствие в качеството на горивата, предаде БГНЕС. 

Собствениците са разреждали дизела и бензина с корабно гориво, а биодобавките били по-малко от нужните. Така всеки литър бензин и дизел излизал по-евтино с 10 ст. за бензиностанцията. 

Цанков уточни, че това е опасно за двигателя на автомобила. 

Миналата седмица в "Модерно предградие" в София е била затворена газстанция, поради изтичане на газ в атмосферата. 

Директорът на агенцията обясни, че са установени и нарушения при болничните асансьори, като в болница "Св. Георги" в Пловдив осем асансьора са били изключително опасни и са спрени за ремонт.

"За първи път след месец извършихме последващ контрол на дейност на наши служители върху предварително заявена кампания за проверка на болнични асансьори. В болници, където имаме доклади за проверки и изправни асансьори, въобще не е била направена проверка", обясни Цанков и добави, че ще бъде направена последваща инспекция на всички болнични асансьори.

През март след подобна проверка в "Пирогов" се оказа, че почти всички асансьори там трябва да бъдат спрени поради технически причини. 

Директорът на агенцията разясни, че през март и февруари имало структурни промени в нея, като се набляга на "обективни проверки" в цялата страна. 
От агенцията се зарекоха, че ще правят изненадваща проверка в една област на България всеки месец, като ще изпращат инспектори от минимум два различни града.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини