Триумф за ГЕРБ, катастрофа за БСП. Преглед на печата

"Стандарт": Еврошампанско за ГЕРБ и ДПС

Евровотът завърши с шампанско за ГЕРБ и ДПС. Партията на Бойко Борисов спечели убедителна победа с над 10 на сто аванс пред БСП. Движението на Лютви Местан пък направи удар с четири евромандата и почти застигна соцпартията, която катастрофира тежко. Водената от Николай Бареков коалиция доказа, че вече е фактор с над 10% подкрепа и двама депутати в Брюксел. Реформаторите прескочиха на косъм бариерата и взеха последното място за Европарламента. Крахът на БСП постави под въпрос стабилността на кабинета. Борисов веднага обяви курс към предсрочни избори. Местан пък заяви, че ДПС е коректен партньор, но ситуацията след вота е различна.

"Труд": Гласували са 2 320 710 избиратели, активността е 35,52%

Според данните на районните избирателни комисии, които вече достигнаха в ЦИК, избирателната активност в страната е била 35,52%, тоест гласували са 2 320 710 души, съобщи Нова тв.
За сравнение на изборите за Европарламент през 2009 година избирателната активност е била над 37%.

"Монитор": Дунав заля островите край Силистра

Река Дунав заля островите край Силистра. Нивото при града се е покачило с 8 см при последното денонощие и вече е 724 см. Около половин метър остава до критичните стойности. Подпочвени води са избили в някои крайбрежни части в Силистра. Нивото на реката при Ново село е 739 см, сочат данните от автоматичните станции според дежурните хидрометеоролози, цитирани от БГНЕС. Не се е покачило нивото при Русе от сутринта, когато е било 749 см. Дунав при Силистра е 731 см, а при Лом нивото е 817 см. До момента не е взето решение за обезопасителни мерки. Вече има диги по поречието на реката. До момента няма опасност за населението.

"Дума": Двама души се удавиха в река Вит

34-годишен мъж и 24-годишна жена са се удавили, след като джип е паднал в река Вит, съобщиха от полицията в Плевен. В 4,30 ч. вчера сутринта в полицията в Долна Митрополия е получен сигнал, че край стопанския двор в село Комарево джип "Хонда" е паднал във водите на реката. Към произшествието веднага са били изпратени екипи от полицаи, пожарникари и спасители. Мястото в реката е дълбоко, защото оттам строителни фирми копаят и изваждат баластра. Наложило се е съдействие на специализирана техника.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини