"12 години в робство" спечели четири от наградите "Имидж"

Филмът "12 години в робство" спечели четири от наградите "Имидж" на американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) в категорията игрален филм - за най-добър филм, за режисура (на Стийв Маккуин), сценарий (Джон Ридли) и поддържаща актриса (Лупита Нионго), съобщи Асошиейтед прес.

Кевин Харт бе отличен като шоумен на годината и актьор в комедийния сериал "Истинските съпрузи от Холивуд".

Кери Уошингтън получи петата си награда "Имидж"- този път за най-добра актриса за изпълнението си в сериала "Скандал", който спечели и отличието за най-добра телевизионна драма.

Дейвид Ойелово взе наградата за най-добър актьор в поддържаща роля за превъплъщението си във филма на Лий Даниълс "Иконом на седем президенти".

Форест Уитакър бе избран за най-добър актьор в игрален филма за ролята си в същия филм - "Иконом на седем президенти" и получи наградата на председателя на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) за обществена дейност заради създадената от него организация, наречена Инициатива за мир и развитие и работата му като член на Комитета за изящни и изкуства и хуманитарни науки към президента на САЩ.

На церемонията по обявяването на наградите Опра Уинфри и Стиви Уондър изтъкнаха заслугите на Нелсън Мандела, бившия президент на Южна Африка, който почина миналата година.

Още преди церемонията бяха обявени някои награди в други категории, включително за музика, където бяха отличени Джон Леджънд, Бионсе, Робин Тик, Ти Ай и Фарел.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини