Влакове закъсняват заради кражба на кабели, София задръстена

Кражба на кабели от контактната мрежа и счупен пантограф на локомотив станаха причина за големи закъснения на десетки влакове днес. Трафикът в София е интензивен, като особено натоварен е по булевардите към изходите на града.

В 6 ч. тази сутрин е спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге. Причината е, че се е счупил пантографът на пътническия влак 20101 от София за Мездра, когато композицията била на гара Реброво, съобщиха от БДЖ.

До този момент общо 14 влака, които се движат и в двете посоки в участъка между гарите Илиянци и Своге, пътуват със закъснение между 60 и 80 минути.

Кражба на кабели от контактната мрежа пък спря за часове движението на влаковете между гарите Казичене и Столник. Седем влака са били пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци.

Това обстоятелство утежни допълнително ситуацията със закъсненията на влаковете поради допълнителното натоварване на движението на композиции през гара Илиянци. Около 13.20 ч. аварийната група на НКЖИ отстрани проблема и движението през гара Казичене бе възстановено, предаде БНР.


Интензивен трафик на изходите на София
Изходите на София са натоварени. Интензивно е движението по бул. "Цариградско шосе", бул. "Цар  Освободител", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Ал. Дондуков", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", а по бул. "Цар Борис Трети Обединител" и по бул. "България" трафикът е мното натоварен.

Засилено е полицейското присъствие в  София, особено по маршрутите, насочени към изходите на града. На пътя  София - Перник е въведено движение в две ленти в посока Перник и в една  лента в посока София, която е по-слабо натоварена.

Колона от автомобили има на изхода на София в посока  Калотина, по бул. "Европа". Натоварено е движението по бул.  "Ботевградско шосе". 

Голямо струпване на пътници има на Централна жп гара и Централна автогара в София. Директорът на автогарата Иван Мирославов съобщи, че за събота и неделя са осигурени 40 допълнителни автобуса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини