Даровитите деца получават стипендиите си на 18 декември

През 2012 година стипендиите на даровититеи деца бяха връчени на два транша, снимка - архив

На 18 декември от 16:30 часа в зала "Гросето" ще бъдат връчени официално стипендиите на даровити деца по Общинската наредба за финансово стимулиране на талантливи деца и ученици в Димитровград. Те ще бъдат придружени от чек, който ще връчи кметът Иво Димов.

132 деца ще получат финансовото стимулиране за 2013 година, информира директорът „Хуманитарни дейности" в Общината Антоанета Шаркова.

За първи път размера на всяка от стипендиите бе определен по точкова система в зависимост от постигнатите успехи на децата през годината. Стимулите са от 25 лв. до 520 лв. Тази година след решение на Общинския съвет за талантите бе заделена сумата от 20 000 лв.

Сред получаващите най-големи финансови поощрения са състезателите по борба Виктория Бобева и Микяй Наим, а също и Дарина Михова от СК "Шипкиокушин". 

Четири са месечните стипендии, 128- еднократните, в размер от 25 лв. до 280 лв., в зависимост от постиженията на децата.  В направление „Наука и техника" ще бъдат раздадени 68 стипендии, 35 ще са стимулите в направление „Изкуство и култура" и 25 - в „Спорт".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини