Борисов построил магистралите с парите от здравните вноски

Широко рекламираните от предишното правителство магистрали, всъщност са платени с изчезналите пари от здравната каса. Това каза министър д-р Таня Андреева в изказване от парламентарната трибуна. 

Това са пари от нашите вноски и те са използвани съвсем не по предназначението си, допълни здравният министър при дебатите по първото гласуване на Законопроекта за държавния бюджет за 2014 г.

„В това министерство през последните 4 години има смяна на 4 министъра и 10 заместник-министъра. Подменена е около 40 % от администрацията. За 4 години задълженията на лечебните заведения възлизат в размер на повече от половин милиард лева. Закрити са повече от 17 лечебни заведения”, заяви Андреева. 

„През тези 4 години държавата абдикира от здравеопазването. В касата се прехвърли диализата, интензивните грижи и други дейности, които бяха задължение на държавата”, посочи министърът.

Министърът съобщи, че се работи по екшън план за осъществяване на здравната стратегия. Изработена е концепция по отношение на лекарствената политика.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини