100 се преглеждат за чупливи кости в Димитровград

100 жени се записаха за профилактичен преглед за остеопороза днес в Димитровград

 Близо 100 жени от Димитровград и селата в Общината са се записаха за профилактични прегледи за остеопороза, които се провеждат днес в местния клон на Здравната инспекция на ул."Панорамен път".

Организаторите от "Асоциация "Жени без остоеопороза", казаха, че кампанията тази година е насочена към жените в менопауза, които са една от рисковите групи.

Добре е дамите в климактериума да правят прегледи за чупливи кости поне веднъж годишно, препоръчаха от Асоциацията. От там припомниха, че остеопорозата е "тиха болест", тъй като за нея няма явни симптоми.

В този период от живота организмът почти не произвежда хормони -естрогени, в резултат на което се губи плътността на костната маса и се стават "чупливи".

Един от сигурните начини да бъде "уловена" навреме болестта е преглед с ултразвуков апарат. Два такива бяха на разположение на преглеждащите се днес в една от залите на бившето ХЕИ.

За четвърта поредна година "Жени без остеопороза" организира кампания за профилактични прегледи, които са на преференциалната цена. Мероприятието е съвместно с Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Апарат с ултразвук улавя наличието на чупливи кости

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини