Конфликт между окупатори и противници в СУ

За малко да се стигне до сблъсъци в двора на Софийския университет „Климент Охридски“, докато Академическият съвет обсъждаше позицията относно окупацията на Алма матер.

Заради това той прочете декларация пред медиите като определи действия на окупаторите като метеж. За нас тази проява не е студентска,  а антистудентска, защото няма нито едно искане, свързано с образованието, заяви той. Очаквано, думите му бяха посрещнати с бурни освирквания и реплики „Червени боклуци“, „Колко ви платиха“, „Как не  ви е срам“.

Боев им отговори, че неговата организация съществува от 6 години, а окупаторите са едва от 6 дни. От години ние се борим за безплатно образование, заяви той. За щастие, охраната, излъчена от студентите, застана до него и по този начин не се стигна до физически сблъсък.

След като Боев беше изведен от двора на Софийския университет студентът Кирил Чуканов определи декларацията му като провокация. Вчера имаше физически стълкновения, днес сме свидетели на натиск от психически характер, коментира той. Според него тепърва провокации ще има и той призова студентите да не се поддават на тях

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини