Нова победа на Григор Димитров, предстои му мач с Федерер

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна седмата си поредна победа (най-дългата победна серия в досегашната му кариера като професионалист), която му дава право да се изправи срещу своя идол в тениса, с когото медиите отдавна го сравняват – швейцареца Роджър Федерер. Това ще стане в петък в 21 часа българско време в четвъртфиналите на турнира в родния град на Федерер - Базел.

Късно в четвъртък вечерта във втория кръг на турнира Димитров разгроми най-добрия украински тенисист Александър Долгополов с 2:0 (6:3, 6:2).

Българинът превъзхождаше категорична съперника си през цялото време на мача, продължил едва 61 минути. Той на три пъти "проби" подаването на Долгополов и не допусна нито един пробив в своето подаване, като направи 12 аса и постигна впечатляващите 89% спечелени точки при първи сервис и 67% при втори.

Преди дни Григор Димитров спечели в Стокхолм първата си титла в професионалния тенис и се изкачи до 22-ро място в световната ранглиста. С победата срещу Долгополов той защити спечелените през миналата година на същия турнир 90 точки, което му дава много сериозни шансове при добро представяне и на следващия турнир - в Париж от сериите "Мастърс" – да завърши годината в първата двайсетица на света.

След мача в четвъртък вечер Димитров заяви, че е силно развълнуван. "Винаги съм искал да играя с Федерер. Той е най-великият", каза той.

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини