Манол Генов оглави БСП в Асеновград

Шефът на пловдивското ВиК и ексзам.-кмет на Асеновград Манол Генов бе избран единодушно за лидер на червените в общината. До вота се стигна след като Маргарита Стоилова бе избрана за депутат, а съгласно Устава на БСП съвместяването на длъжности е недопустимо. Първичните партийни организации бяха номинирали 15, но представените имена на събранието бяха 8, тъй като останалите не дадоха съгласието си или си направиха самоотвод.

По време на самата конференцията седмината други също си дадоха самоотвод, което автоматично доведе до наличието на една-единствена кандидатура - тази на Генов. При явното гласуване той получи 98 гласа "за".

В първоначалното си слово като председател Манол Генов подчерта, че организацията на БСП в Асеновград заслужава да има самочувствие и резултатите от последните местни и парламентарни избори го доказват.

Най-важните задачи според него са по-активно, а не кампанийно присъствие сред хората, разширяване влиянието на политиките на БСП сред по-широик кръг от граждани, привличане на млади хора чрез активна работа по значими каузи и разширяване на младежката партийна структура, системна работа по кадровото израстване на управленския потенциал на партията. 

Мандатът на Генов като лидер на асеновградските социалисти е до април 2016 г.

К.Нешева

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини