Ремонтират Свиленград с 48 милиона лева

Реконструкцията на водопроводната и изграждането на канализационна мрежа в кв. „Кап. Петко войвода” и довършването на канализацията в кв. „Гебран” в Свиленград е в предстартовата си фаза. Вече е сключен договора с избрания изпълнител на работното проектиране и строителството на обектите. Работата поема ДЗЗД „Дизайн конструкшън” - София. Консорциумът е избран след провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Кметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов и управителят на консорциума Иван Моллов сложиха парафите си под книжата и изведоха проекта до фаза за начало на същинските дейности.

За три месеца ще бъдат изготвени работните проекти, а самото строителство ще стартира през есента. Предвижда се изграждането да приключи в края на 2014 година.

Благоустрояването на двата квартала са част от проект на общината за над 48 млн. лв. За осъществяването му Свиленград получи по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд и държавния бюджет.

За първите шест месеца на годината екипът на проекта е подготвил и провел 9 процедури за избор на изпълнител по всички предвидени в проектното предложение дейности, сред които инженеринг, строителство, строителен надзор, одит, публичност, външна техническа помощ.

Сключени са договорите и за реконструкцията на ВиК мрежата в кв. „Изгрев”. Там ще ремонтира „Райкомерс Конструкшън” ЕАД – София. От фирмата обявиха, че започват работа до края на лятото.

Предстои подписване на договори за строителството на пречиствателната станция за отпадни води и довеждащата инфраструктура.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини