Ливан обстрелва Израел

Ливан нанесе ракетен удар по Израел. Изстрелването на ракетата, по някои данни, е направено по израелска територия от ливанския град Марджаюн в южната част на Ливан. Градът се намира на около 10 километра от границата с Израел.

Засега израелските военни не разполага с доказателства за атаката от страна на съседа. Жителите на северната част на страната съобщиха, че са чули взрив.

Военните претърсват мястото, на което е трябвало да паднат ракетите, съобщава агенция Ройтерс.

По данни на Jerusalem Post изстрелването на ракета е било потвърдено от източници от службите за сигурност на Ливан. Засега не е известно, къде е паднала ракетата. Не се съобщава информация за разрушения.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова поддръжниците на ливанското шиитско движение „Хизбулла” да се държат настрана от конфликта в Сирия, където повече от две години продължават сблъсъците между властите и въоръжената опозиция.

Лидерът на „Хизбулла” шейх Хасан Насрала миналата седмица за пръв път публично призна, че членове на организацията му се сражават в Сирия и обеща победа над бунтовниците, които искат да свалят президента Башар Асад.

„Генералният секретар е дълбоко загрижен от това, че членове на „Хизбулла” воюват в Сирия, както и от опасността конфликтът да се разпространи в Ливан, където миналата седмица имаше увеличаване на напрежението”, гласи изявление на официалния представител на генералния секретар на ООН Мартин Несирки, цитиран от АФП.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини