Графа отнесе четири награди на БГ Радио

Концертът на Лили Иванова в "Арена Армеец" бе обявен за БГ - концерт на 2012 г. Примата посвети наградата си на публиката в Благоевград, където беше церемонията по връчване годишните награди на БГ Радио, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

За първи път церемонията по връчването на годишните награди се проведе извън столицата. Това бе жест към Благоевград, който в деня на славянската писменост и светите братя Кирил и Методий чества празника си. Хиляди се събраха още часове преди церемонията пред сцената на площад "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград.

Музикалното събитие на годината се състоя на две сцени, което донякъде обърка публиката. Успоредно с обявяването и връчването на наградите на голямата сцена най-добрите български изпълнители изнесоха концерт. Сред тях бяха БТР, Мария Илиева, Васко Василев, идолът на тийнейджърите Богомил, "Фондацията" и др. От спечелилите призове пяха само Лили Иванова, БТР и Стенли.

За БГ вдъхновител бе определена група "Тангра". Приза получи Стенли, който я посвети и на Чочо Владовски, който е на небето. След като взе приза, Стенли изпя песента "Кукувича прежда". БГ Изпълнители на 2013 са Белослава и Графа, а за група на 2013 бе определена БТР.

Наградата за Албум взе "Дим да ме няма" на Графа, а Ангел и Мойсей бяха определени за дует на 2013. За видео клип N 1 бе определен този на "Секунда" на режисьора Васил Стефанов. БГ Текст на 2013 е на "Секунда" на Любо, Бобо и Графа. Като БГ Дебют на 2013 бе отличена Михаела Филева. БГ песен на годината е "Дим да ме няма" на Графа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини