Кулио и Скалата отиват на матури

Зрелостниците настъпват към дипломите си

Интересни прототипи цъфнаха днес пред входовете на гимназиите преди началото на вторите задължителни матури. Те са по свободно избираем предмет, измежду 8 възможни. Свободно избираема бе и външността на явилите се зрелостници. Някои от тях явно бяха узрели до любимите си герои от рапа и кеч мания. Известния с плитчиците си рапър Кулио би се почувствал горд от свой последовател, щурмуващ средното образование пред входа на финансово стопанската гимназия. От втора линия пък настъпваше индивид, силно приличащ на фитнес/филмовата звезда Скалата.

Другаде щурма не бе толкова звезден, а направо лежерен-по джапанки.

Настроението на повечето бе ежедневно. Почти никой не проявяваше обичайната предизпитна нервност, всеки изглеждаше уверен във възможностите си. Спокойствието бе завладяло до там абитуриентите, че 56 от тях спокойно проспаха задължителния изпит и с това и дипломирането си.

2105 зралостници се явиха на финала на средното образование. Мнозинството избраха да излязат от него през дебрите на географията-850 души. 577 са най-сигурни в биологията си, 380 разчитат на езиковите си умения в английския, а 153-ма ще решават задачите на математиката.

Зрелостниците са разпределени в 23 училища, а от мераците за преписване и подсказване ще ги отказват 468 квестори. Впрочем, хасковските зрелостници не правят такива неща. От първата задължителна матура по български език и литература няма нито един преписвач, въпреки близо 2000 явили се.

След двете задължителни матури следват такива по желание на кандидата. Изпитите ще са през ден. Обаче за тях заявка са подали само 13 максималисти. Резултатите от матурите трябва да са ясни на 10-ти юни.

Също днес се проведе и изпита по математика за седмокласниците. Освен като външно оценяване на знанията от прогимназиалното образование, изпита е и вход за профилираните гимназии. Тук резултатите ще са готови на 4-ти юни.

Г.Христов

...в съвсем ежедневен стил
Някои бяха сериозни

...други с настроение
...но почти всички бяха спокойни

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини