Цветанов подслушвал двама президенти и еврокомисар. Преглед на печата

"Дума": Цветанов подслушвал двама президенти и еврокомисар

Георги Първанов като действащ президент и Росен Плевнелиев в качеството му на държавен глава са били подслушвани от специално създадена от Цветан Цветанов група в МВР. Скандалните факти изнесе вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. От септември 2009 г. лично Цветанов е създал група в МВР за незаконно подслушване на политически опоненти, бизнесмени и общественици, магистрати, лидерите на протестите, граждани и други, допълни соцлидерът. Сред подслушваните е била и еврокомисарката Кристалина Георгиева при посещенията си в България.
Ако тези данни се потвърдят, говорим за чудовищен скандал, за огромна злоупотреба с власт, направо за български "Уотъргейт", обобщи Станишев.
Абсолютно незаконната група на Цветанов е подслушвала още самия Станишев, Иван Костов, Симеон Дянков, Волен Сидеров, шефката на съюза на съдиите Нели Куцкова и много бизнесмени. Станишев обяви, че е получил сигнала по пощата на "Позитано" и вчера го предаде на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Новинар": Раздават над 40 млн. лв. на бедните

Най-уязвимите групи от българите ще получат помощи и обезщетения на обща стойност 40 969 604 лв. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова.
Всички министерства ще трябва да прекроят издръжката си, тъй като средствата ще бъдат заделени от резервите в бюджета. "След доста задълбочен дебат с всички министри стигнахме до решение за сумата за този пакет - 40 969 604 лв. за обезщетения и помощи за домакинствата", обясни тя.

„24 Часа": Обискират офисите на ЕРП-ата

Комисията за защита на конкуренцията обяви, че с разрешение на Административния съд в София и с представители на МВР обискира офисите на електроразпределителните компании ЧЕЗ, Енерго Про и ЕВН, съобщи bTV.
Обиск се прави и в офисите на неправителствените организации „Асоциация на търговците на електроенергия в България" и „Институт за енергиен мениджмънт".

„Стандарт": Волен пак нападна "Дондуков" 1

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров атакува за втори път вчера Министерски съвет. Заедно с Павел Шопов, Десислав Чуколов и други вече бивши депутати от "Атака" той пристигна на "Дондуков" 1 около 10 часа с искане да присъстват на заседанието на служебния кабинет. Миналата седмица Сидеров отново настояваше да влезе в Министерски съвет, но не бе допуснат с аргумента, че в момента не е депутат. Охраната и този път не пусна вътре Волен и хората му. Ядосани от това, атакистите засипаха министрите с обвинения. Те ги нарекоха "туркофили" и "мафиоти". Гневът на Сидеров стигна дотам, че той едва не изкърти една от вратите на главния вход на сградата. "Защо не ни пускате?", викаше той, блъскайки по портата. След час и половина безуспешни опити да влязат Сидеров и компания си тръгнаха и се присъединиха към митинга на "Атака" пред близката сграда на бившия партиен дом.

„Труд": ДКЕВР намалява цената на природния газ с 3.89% от първи април

Окончателното решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е цената на природния газ да бъде намалена с 3.89% от първи април. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на енергийния регулатор.
Приетото намаление на цената се различава от предложението на доставчика „Булгаргаз" природният газ да се закупува с 3.22% на сто по-евтино през второто тримесечие на годината. Вследствие на приетото намаление, потребителите на топлофикационните дружества в страната ще заплащат между 3,8 и 6.5 на сто по-малко за предоставените услуги.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини