Събранието на ПП "ГЕРБ" в Перник. Дали си е само тяхна вътрешна работа?

Водещите ГЕРБери в Перник се надпреварвали да се номинират взаимно на събранието

На 15 Март, 2013 г., организацията на партия ГЕРБ в Перник е провела своето събрание, на което е трябвало да се отчете за свършеното през последните 3 години и да избере своите кандидати за депутати.

Повечето факти от събранието остават невидими за обществеността в града, но някои от тях бяха споделени от присъствали на форума, пожелали по обясними причини да останат анонимни.

Отчет за извършеното от ГЕРБ в Перник не е имало! Присъствали са около 155 члена на ГЕРБ от общо 266 платили членският си внос за годината! Видно е, че броят членове на пернишката структура на ГЕРБ в сравнение с 2010 г. е намалял повече от 2 пъти (тогава са били над 585). Наред с изгубените местни избори преди 2 години – този факт е бил повече от достатъчен за да се направи някакъв анализ, споделят присъствалите. Не е имало дори и бегъл опит за оценка на назначените от ГЕРБ кадри в местните държавни структури. А точно заради тях, непрозрачните им шуробаджанашки назначения и техните провали, ГЕРБ в Перник има много ниска репутация, възмущаваха се присъствалите!

Обстановката по време на събранието е била тягостна. Много от присъствалите са били потресени от атмосферата на недемократичност, разиграване на предварителен сценарий, налагане на предварително взети решения, безпомощност и страх! В първите редове са се настанили най-близките до ръководството хора, а самото ръководство е било на първият ред, скупчено в един ъгъл. Имало е и отсъстващи знакови фигури на ГЕРБ. Единият от тях е бил Пламен Борисов, който не е присъствал на събранието по неизвестни засега причини.

Спектакъла е започнал с номинирането за депутат на Иво Петров от страна на Вяра Церовска. Владислав Димитров е номинирал вече бившата депутатка от ГЕРБ, Ирена Соколова, а след това си е направил самоотвод с кратко изказване, в което е посочил, че не иска да бъде повече депутат. Ирена Соколова, от своя страна, е върнала топката и е номинирала Вяра Церовска. От младежката организация са номинирали техният ръководител и служител в областната администрация, Денислав Захариев. Същият е известен в партийните редици с коленопреклонното и безкритично отношение към партийното ръководство. Номиниран е бил и заместник-областният управител Радослав Йорданов. В задните редове на залата масово се е гласувало „Против“ тези номинации, докато в първите редове 100% от хората са били „За“. Бившият депутат Петър Петров е номинирал шефа на РИОСВ Пламен Ангелов. Номинацията е била в следствие на дълго и прочувствено слово, от което почти никой в залата нищо не е могъл да разбере.

Последвали са и други номинации на хора без никакъв шанс (като на отсъстващият от събранието Пламен Борисов), които не са събрали почти никакви гласове. Хората били против това да се номинират отсъстващи членове, но официално това не било възприето от събранието.

Бомба е хвърлил бившият секретар на структурата на ГЕРБ, Петър Трендафилов! Макар и същият да е известен в партийните редици с предаността си към Иво Петров, а в обществото - с величавата фраза: „Това е политиката – аз имам едно мнение за нещата, а ти - друго“ - същият, веднага след номинирането на Иво Петров и Ирена Соколова ПУБЛИЧНО ГИ Е ПРИКАНИЛ ДА СИ НАПРАВЯТ САМООТВОД и по този начин да дадат възможност нови хора да бъдат номинирани за депутати. Веднага след изказването му в залата се е възцарила гробна тишина, А ПОСЛЕ РАБОТАТА НА СЪБРАНИЕТО Е ПРОДЪЛЖИЛА БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ ДАДЕ ВИД, ЧЕ НЯКОЙ НЕЩО Е КАЗАЛ! По този начин предложението му просто е било игнорирано!

Истинският хаос, обаче, е настъпил по време на самото гласуване! Отново всеки присъстващ е имал право да гласува за всеки номиниран по трите възможни начина: „За“, „Против“ и „Въздържал се“. Никой не е следял дали един и същи човек не гласува по два, или дори по три пъти за един и същ номиниран кандидат. Преброителите по редове не са отчитали гласът на въздържалите се (за по-лесно). Същите не са съобщавали на глас резултатите от гласуването по редове, а са ги носели направо на отговорника за гласуването, където той е обобщавал резултата и го е съобщавал. Разбира се – тук за засичане на бройката на гласовете в съответствие с броя на присъствалите и дума не може да става, възмущавали се голяма част от присъстващите… Самото гласуване е било разчетено като една огромна манипулация!

В резултат на описаното по-горе „гласуване“ се е получил и крайният списък с номинираните: Първо място за Вяра Церовска, второ – за Иво Петров, трето - Денислав Захариев и четвърто - Ирена Соколова.

След събранието Иво Петров е задължил ВСИЧКИ партийни членове да присъстват на откриването на кампанията на ПП „ГЕРБ“, което щяло да се проведе в Пловдив. Същия е тропал с ръка по масата и е викал „Това е задължително!“. Съобщил е, че от Перник ще има автобуси и е заявил: „Вие трябва да ги напълните!“. Хората се възмущавали и споделяли, че никой няма право да ги задължава, особено по такъв арогантен начин!

Много от членовете на ГЕРБ веднага след гласуването си са напуснали залата потресени! Самият бивш депутат Петър Петров е изразил мнението си за събранието в Twitter  така: „Баси к`ъв оптимист съм бил, че нивото е посредствено! Бог да пази България!“.

Вярно – нека Бог ни пази! То се видя, че няма друг кой…

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини