Chambao с ново видео

Видеоклиповете на Chambao винаги са се отличавали с допълнителна креативност и оригиналност, за да дадат тази добавена стойност, заради която всяка визуализация на тяхна песен, се превръща в уникално музикално преживяване. И видеото към Los Sueños не прави изключение от това правило.

Снимките са осъществени в Пурмамарка, провинция Хухуй, намираща се в най-северозападната част на Аржентина. В основата е великолепието на природата и взаимодействието между местното население с песента и танца на Ламари. Los Sueños е втори сингъл от последния албум на Чамбао - `Chambao` (2012).

Пурмамарка (означава "Град на девствената земя" на местния език аймара), локацията за новото видео - не е избрана случайно. Снимките са осъществени с подкрепата на Националния институт по туризъм на Аржентина като част от проект, имащ за цел да представи това удивително място на целия свят - природа, културни традиции и бит. Видеото е режисирано от Агустина Тафет.

За първи път, преди 3 години, Chambao смесиха музиката си с красотата на аржентинската природа, когато записаха и издадоха албума "Chambao en el Fin del Mundo" (2009) - концертен проект на CD+DVD, записан на живо в Перито Морено, част от Национален парк Ледниците и символ на аржентинска Патагония. "Chambao en el Fin del Mundo" получи номинация за Латино Грами в категорията "Най-добро оформление на албум".

Новият едноименен албум на Chambao, който излезе у нас миналата година, е на 3-то място в списъка на най-продаваните албуми в Испания и с номинация за Латино Грами в категорията "Най-добър Поп Вокален Албум". Точно 10 години минаха, от момента, в който групата от Малага дебютира на музикалната сцена и 5 години от излизането на последния им студиен албум - Con otro Aire. Ламари казва: "След поредица от концерти в Мексико, Чили и Аржентина, през ноември 2009 г. отидохме в Перито Морено (Аржентина), за да запишем албум на живо без публика. В средата на 2011-та започнахме работа по новите песни и между януари и февруари тази година влязохме в студио, за да ги запишем”.

Новият албум затвърждава музикалната същност на Чамбао и Ламари: завладяваща смесица от музиката на Средиземноморието, носеща космополитно звучене в съвремието ни с неподправена сензитивност. Албумът е продуциран от Carlos Raya (носител на наградата „Най-добър продуцент за 2010-та” на Испанските музикални награди, „Най-добър тонрежисьор” за 2011-та и китарист в някои от най-успешните испански рок групи - Quique Gonzalez, Fito & Fitipaldis и M-Clan), който безпогрешно усеща духа на Чамбао с продукцията и аранжиментите, които създава.

Ламари беше част от почетния концерт в чест на Гаетано Велозо, предшестващ церемонията за Латино Грами през ноември 2012.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини