Банда от 15 роми преби с колове трима фермери

Инцидентът е станал около 23.00  часа, на ул. "Спартак" в Карлово. Час по-рано двама мъже на 47 и 48 години, прибирайки се след гостуване у свой познат, забелязали четирима непознати да пренасят две метални  конструкции. В товара единият разпознал хранилки от фермата, която стопанисвал със свой 39-годишен съгражданин, и се развикал. Уплашени, четиримата захвърлили железата и побегнали.

През това време потърпевшите от кражбата прибрали хранилките, след което тръгнали към селскостопанската постройка в  североизточния край на Карлово, за да проверят за други липси. По пътя обаче тримата приятели засекли отново четиримата бегълци и успели да заловят единия от тях. Докато се опитвали да  изяснят случая обаче били наобиколени от около 15 души, близки  на извършителите. Те нападнали тримата мъже с камъни и колове, нанесли им побой и счупили предното обзорно стъкло на автомобила им. По време на схватката потърпевшите успели да избягат с колата и да сигнализират за случилото се в полицията.

В хода на  предприетите незабавни издирвателни действия служители от РУП - Карлово са заловили петима мъже на възраст между 23 и 32 години, участвали в побоя. Те са били задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Двама от пострадалите при сбиването мъже са настанени в болница, а на третия е била оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство. 

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини