Пушачите с план Б в парламента. Преглед на печата

24 часа: Руснак ужилен с 40 апартамента на Буджака, разследват столичен адвокат

С две луксозни ваканционни селища в месността Буджака в Созопол, апартамент в центъра на Бургас и 4 дка земя в Слънчев бряг са се сдобили чрез измама 47-годишният столичен адвокат Бисер Борисов и съучастниците му Асен Петров на 43 г. и 29-годишният Христо Цветанов, също от София, разкриха отлично информирани.

Тримата бяха арестувани преди няколко дни при съвместна акция на Икономическа полиция в София и Бургас. На 14 декември обаче магистрати от районния съд ги освободиха под парична гаранция.

Ваканционните селища на Буджака били собственост на руски гражданин и разполагали с над 40 апартамента с изглед към морето, казаха разследващи. Парцелът в Слънчев бряг също бил на руски предприемач, а тристайният апартамент на ул. "Васил Левски" в Бургас - на английски гражданин. В момента жилището е запечатано, установи репортерска проверка.

24 часа: Жена насочила похитители кога да отвлекат богат перничанин

Автомонтьор, дребен сериен бандит и трети младеж се вдъхновили от бандата за отвличания на Наглите и решили да похитят син на пернишки бизнесмен. Планирали да поискат 100 хил. лева откуп.

Тримата столичани щели да вземат в плен 26-годишния младеж в нощта на коледния купон на фирма за финансови услуги, собственост на заможния баща, смятат разследващи.

Жена, която работи в дружеството на пернишкия предприемач, била основният източник на информация на новите Нагли. В последните две седмици арестуваните похитители я разпитвали за коледния банкет и за движенето на колите на бащата и сина, както и за обичайните ежедневни навици на набелязаната жертва.

Труд: Пращат писмо до Брюксел заради проблемите с БТВ

Представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги са изпратили писмо до еврокомисаря за новите технологии и заместник-председател на ЕК Нели Крус с информация за нелоялна търговска практика от страна на БТВ.

Писмото е изпратено и до председателя на СЕМ Георги Лозанов и до председателят на КРС Веселин Божков.

На пресконференция днес председателят на УС на Асоциацията Янаки Ганчев заяви, че резултатът е нарушаване на конкуренцията на пазара и разпределянето му в полза на свързани лица.

Труд: Все повече българи предпочитат изкуствените елхи

Българите все повече се отказват от естествените елхи. Пластмасовото дърво става все по-предпочитано. Причините основно са две - екология и икономия. От горските стопанства отчитат спад на търсенето на живи дръвчета.Така ако през 2006-та година на пазара са изкарани 46 хил. дръвчета, то миналите коледни празници са продадени с 16 хиляди по-малко. А прогнозите за тези празници са за продължаващо намаляване - под 28 хиляди естествени отсечени и елхи в саксия. Докато производителите на изкуствени дръвчета се хвалят с ръст на продажбите.

Стандарт: Пушачите с план Б в парламента

научи "Стандарт". Според плановете забраната за пушене ще падне след Нова година, но със здрав контрол на кръчмите, обявиха неофициално пред "Стандарт" ключови фигури от ГЕРБ, които вече са готови с "адекватни законови предложения". Три основни акцента ще решат конфликта между непушачите и пушачите. На първо място заведенията ще трябва да осигурят 50 процента от пространството си за непушачите. На вратите на салоните за пушачи ще трябва да има брандирани надписи, които да алармират за вредата от тютюнопушенето.

Стандарт: Снегът изяде ден ваканция

Снегът и студът изядоха ден от коледната ваканция. Заради поледиците стотици автобуси отмениха курсовете си и оставиха пътниците на автогарите. Те пък, изнервени, се тълпяха пред информационното гише с надежда, че ще могат да се доберат до родните места. Служителите обаче вчера бяха категорични - всички рейсове в посока Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна са отменени. Напразно и посрещачите чакаха своите близки, попаднали в плен на снежната стихия - нито един автобус не пристигна от тази част на страната. В касите връщаха парите за билетите от отложените маршрути, но отказваха да продават нови за следващите часове. "Колата за Кубрат ще тръгне по разписание в 14,30 ч, но докъде ще стигнете, не можем да ви гарантираме", предупреждаваха касиерките вчера.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини