ВИДЕО: КАТ - Перник не са и чули за забраната да спират хората без причина

КАТ-Перник не са и чули, че трябва да спазват закона

КАТ - Перник в лицето на старшина Василев, със служебен номер 140031 не са и чули, че собственият им Министър на вътрешните работи е забранил да спират хората по пътищата без да са извършили някакво нарушение!В това се увери лично репортер на www.perunik.com.

Днес (28.10.2012 г.) около 22:00 ч., патрулка с регистрационен номер РК8197АР, паркирала точно срещу входа на Хотел "Струма" и създаваща сама по себе си опасност за движението, с двама служители на КАТ - Перник, масово спираха шофьорите за проверка. На въпросът ми какво нарушение съм извършил за да ме спират отговорът на старшина Василев бе "Все още никакво!". Попитах старшината дали е чул, че собственият им министър е заявил по телевизията, че подобни проверки повече няма да се правят старшината ме увери, че не бил чул подобно нещо! Заявих на старшината, че ще се оплача от произвола, който се упражнява над гражданите на Перник в нарушение на заповедта на собствения им министър. Отговорът бе "Е па оплачи се..."

След като отнесе документите ми при своя колега, който седеше в патрулката, старшина Василев спря друг преминаващ автомобил, видимо необеспокоен от думите ми и от изказаното от мен възмущение.

След няколко минути документите ми бяха върнати, а старшина Василев ме изпрати с подигравателното "И да не забравиш да пуснеш клипчето на дежурния"

Аз така и ще направя: Пускам клипчето по-долу не само на дежурния по КАТ в МВР-Перник, но и на Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Да се уверят как в КАТ - Перник се спазват техните указания!

Пускам го и на вас, граждани на Перник, за да знаете и да държите да се спазват правата ви, а не да се гънете като мишки пред административния произвол, който КАТ си позволява да упражнява върху вас!

Ето ви и цитат от изказването на Министър Цветанов - да го припомняте на самозабравилите се служители с фуражки за да знаят, че времето на рушветите и на "Кво праим сеа" вече отмина:

"На практика Цветанов ще иска катаджиите да спазват закона, защото и сега по него те имат право да спират само при нарушение - за да го констатират и накажат. Години наред обаче те си позволяват волности с аргумента, че били контролни органи и затова можели да спират наред без никакво основание."

И КВО ПРАИМ СЕА???

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини