Танци в центъра на Перник

Група младежи танцуваха днес в центъра на Перник. Без цел и без повод. Площада в града гръмна в музиката на песента Gangnam Style, а хората просто танцуваха.

Идеята е да направим нещо различно в града и хората да се забавляват, разказа организаторът Васил Иванов. На „танцьорите“ не е заплатено, няма и реклама, нито послание. Организирали са се чрез социалната мрежа Фейсбук. Няма цел, това просто е флаш моб, допълни той.

Според Уикипедия флаш моб в буквален превод е „моментна тълпа“ или „внезапна тълпа“. Тя е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това което правят е напълно нормално и естествено.

Това е вид изкуство, което е извън политиката, религията и икономиката. Участниците нито плащат, нито им се заплаща. Такива събития се организират обикновено чрез интернет, от социалните мрежи и в по-голямата си част хората не се познават помежду си.

Е, вече такова събитие се случи и в нашия град и определено раздвижи перничани.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини