Над 170 полицаи осигуряват реда на мача Миньор – Левски

ОДМВР – Перник предприе мерки за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на инциденти по време на футболната среща ПФК„Миньор” – ПФК„Левски”, която ще се състои на 4 ти  ноември  на пернишка територия.

      Осигурени са над 170 полицаи както от Перник, така и от София, за гарантиране нормалното протичане на двубоя.
Проведена е среща с зам. кмета на община Перник . Взето е решение за забрана продажбата на алкохол в деня на мача в района на спортната зона – 200 метра около стадиона. Ще бъде спряно движението по улиците „Физкултурна”, „Инженерна”, „Знеполе” и „Братя Миладинови” за времето от 13,00 ч. до приключване на футболната среща.

     Определено е трасе за водене агитката на „Левски”, по което ще се осигури временна организация на движението, като е пропоръчително да не се паркират автомобили по маршрута.

       Гражданите да паркират автомобилите си на определените за това места, които ще бъдат охранявани от полицията. Изцяло ще бъдат на разположение паркингите пред и зад Историческия музей и този зад бившето кино „Кракра”.

На самия стадион ще бъде осигурен стриктен пропускателен режим. Няма да бъдат допускани до футболната среща лица в нетрезво състояние, употребили наркотични вещества или други опиати, носещи забранени предмети и пиротехнически средства, както и малолетни и непълнолетни  лица  без придружител.

 В ОДМВР – Перник ще има достатъчно на брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или станало престъпление.

Днес и утре ще се проведе срещи с фенклубовете на „Левски” и „Миньор”, целящи недопускане на инциденти и футболно хулиганство преди, по време и след срещата.

Ще бъдат осигурени  допълнителни екипи на ЦСНМП – Перник и Районна прокуратура – Перник,  които да реагират при възникнал инцидент с привърженици на двата отбора.

Преди провеждането на срещата ще бъдат предупредени и профилактирани  всички привърженици на двата отбора, които имат забрана за посещения на спортни мероприятия, да спазват ограничението. 

Призоваваме футболните запалянковци и всички, които ще посетят срещата, да бъдат толерантни и да не нарушават обществения ред.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини