КЗК отмени класиране в обществена поръчка за предоставяне на електронни далекосъобщителни услуги

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Първомай за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за предоставяне на електронна далекосъобщителна услуга чрез обществена електронна мобилна мрежа по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и допълнителни услуги, свързани с тази дейност за нуждите на община Първомай”.

Производството установи, че оценителната комисия не е изискала представянето на подробна писмена обосновка за 20% по-благоприятното предложение на класирания на второ място участник „Космо България Мобайл” ЕАД по показател „Отстъпка при закупуване на мобилни телефони – К6”, като директно е преминала към оценяване на предложенията на участниците по този показател. КЗК счита този пропуск за съществено процедурно нарушение и основание за отмяна на административния акт на възложителя.

На второ място оценителната комисия е нарушила принципа за публичност и прозрачност при възлагане на обществените поръчки, като не се е аргументирала на какво основание приема писмените обосновки на „БТК” АД и „Космо България Мобайл” ЕАД по показател „Най-ниска пакетна цена на минута за разговори в собствена, стационарна и други мобилни мрежи извън пакетите безплатни минути-К3”.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите на участниците, в съответствие с изискванията на закона и мотивите, изложени в решението.

http://www.cpc.bg/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини