Гаврата на ДНСК с Пернишките Интернет - доставчици продължава

В РДНСК-Перник пишат актове "на коляно" за да оказват натиск на фирми по време на съдебен процес

Нечувано по наглостта си поведение за пореден път показаха държавните служители от Пернишката РДНСК! Административният произвол, който тази структура продължава да упражнява над фирмите за доставка на Интернет услуги днес придоби нови и непознати измерения!

След като рязаха кабели и лишаваха хората от Интернет достъп в разрез с Европейските директиви и Всеобщата декларация за правата на човека - днес чиновниците от РДНСК намериха нов, чудовищен по наглостта си начин да се гаврят със свободата на хората и правото им да имат гарантиран достъп до Интернет!

Две Пернишки фирми: "ВИПНЕТ" ЕООД и "АЙ ТИ МАНИЯ" ЕООД заведоха съдебни дела в административния съд за да докажат правото си да строят въздушни кабелни мрежи там, където и без това е разрешено от закона. В съдебната зала адвокатката на ДНСК в течение на цели 3 заседания, отнели 2 месеца се опита да отлага делото с изпитани правни трикове и да го отклонява от тематиката му за да докаже някак правотата на тезата си. След като очевидно претърпя пълен провал в това си начинание - РДНСК-Перник отвърнаха на удара по чудовищен начин: Днес, по време на заседание на съда, в самата съдебната зала, от служител на РДНСК бе внесен и връчен акт срещу "ВИПНЕТ" ЕООД, с днешна дата и констатиращ "нарушения", за доказването или отхвърлянето на които всъщност се води това дело! И за които ВИПНЕТ могат да отнесат глоба между 5 и 15000 лв. независимо от това дали ще се окажат прави или не!

Заседанието на съда бе насрочено за 10:30 ч. Следователно акта трябва да е писан на коляно в началото на работния ден, като преди това комисия е трябвало да извърши проверка на мястото на така нареченото "нарушение", да констатира еднозначно и без съмнение кой е извършителят му и след проверка на фактите и обстоятелствата - да се произнесе. Такова действие от страна на чиновниците изисква часове, ако не и дни. А на практика е било осъществено за час и половина... Възможно ли е това - оставяме на нашите читатели да преценят сами.

Морално правило, негласно спазвано от всички в цивилизованият свят е страните по съдебни дела да се въздържат от каквито и да било действия една към друга докато делата им не бъдат разрешени от съда! В цивилизованият свят това е така, но в РДНСК - Перник цивилизацията (ако въобще е имала такава) отдавна е отстъпила място на нечуваният, първично-злобен и яростно нападателен натиск и административен произвол! Произвол, който тези държавни чиновници си позволяват да упражняват върху неудобните им фирми и граждани по всички възможни начини!

Връчването на Акт за административно нарушение по време на съдебно заседание сигурно е първият и единствен случай в цивилизованият свят. Предприемането на подобна репресия срещу противната страна в административно дело е не само неморален и целящ икономически и психически натиск акт, но и най-вероятно е и в противоречие на закона. "Никога досега държавата не е упражнявала такъв нагъл и безпардонен административен натиск срещу собствените си раждани. И никога досега на управленски позиции в Държавата не са намирали място толкова много неуки, неграмотни и злобни малки хорица, както това се случва сега!" - това бе коментара на хората извън съдебната зала!

А ВИПНЕТ ЕООД ще продължат да чакат съдебно решение, уповавайки се в справедливостта на съда... Дано наистина да е справедлив!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини