Откриха Детска полицейска академия в Радомир

Днес  в гр. Радомир бе открита Детската полицейска академия.

        Инициативата е на ОДМВР Перник и е под надслов - „ Да направим Радомир по-добро и по-сигурно място за живеене’’ Откриването започна от 14.00 ч. на площад ‘’Свобода’’ в                 гр. Радомир. На празника присъстваха зам. областният управител на гр. Перник, кметовете на  община Радомир и община Земен, ръководството на ОДМВР Перник, директора на ТДНС - Перник, началника на ТС  БОП - Перник, началници на Районни полицейски управления,  учители, ученици и родители.

       Откриването бе поверено на малката Ния - ученичка от 6 - ти клас на ОУ „Христо Смирненски” в гр. Радомир, облечена  в специална полицейска униформа. Самата тя, заедно с другите участници в ДПА - Радомир са избрани с диагностично занятие и ще се обучават в рамките на учебната 2012-13 г., а през месец юни, ще бъде дипломирането на участниците от Детска полицейска академия - Радомир.

       Събитието се превърна в малък празник за гр. Радомир. Вниманието на деца, родители и гости бе приковано от демонстрациите, извършени от специализирани полицейски части към ОДМВР - Перник и звено ‘’Водачи на служебно куче’’.

       Децата с нетърпение очакват своето първо занятие в ДПА, което ще се проведе на 26.10.2012г. - празника на гр. Радомир. Тогава те ще патрулират заедно със служители  на РУП МВР Радомир по улиците на града.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини