Учредяват Съюз на българските организации за защита на животните

Съюз на българските организации за защита на животните "Справедливост за животните" ще бъде учреден в  петък 19-ти октомври  в деня на Свети Иван Рилски от 16 ч.в сградата на БТА - гр.София. От 11 ч. пред сградата на МВР ще бъде организиран протест срещу толерираната жестокост в България, срещу зверските убийства на животни и бездействието на държавата, пишат природозащитниците и изпращат отворено писмо до нас. 

Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

ПРИОРИТЕТ ЛИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА,  БЕЗЗАКОНИЕТО И ПРОИЗВОЛА?

Ако отговорът е „ДА” то искаме да попитаме кой министър, депутат, кмет, общински съветник, държавен служител или журналист беше подведен под наказателна отговорност за подбуждане на обществеността към масово избиване на бездомни животни? Странно, но факт – нито един! В разултат на това ВМЕСТО ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕСТОКОСТТА И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД УБИЙЦИТЕ И ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ОРГАНИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗКРИВАЕМОСТТА НА ТЕЗИ ДЕЯНИЯ. Това за нас е престъпно бездействие на институциите и неизпълнение на преки служебни задължения. Държавата превърна нашето ежедневие в ТЕРОР - смърт и безумна АГОНИЯ от брутални, садистични убийства, масово ползване на отрови, публични разстрели на невинни животни. Държавата остави психопати да убиват години наред безнаказано дори пред очите на деца, на детски площадки за игра. В коя държава се толерират убийства на беззащитни? В коя държава улиците са осеяни с трупове? В коя държава депутати призовават ловни дружинки да убиват без да им бъде търсена отговорност? В коя държава журналисти показват в национален ефир как се извършва престъпление и това остава безнаказано? В коя цивилизована държава кмет на столица си позволява да лансира неистини, с които насажда омраза, страх и подтиква косвено към саморазправа с животните? Това е лицето на България! Светът е потресен от варварщината, ЖЕСТОКОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО в нашата държава! Геноцидът върху бездомните животни и техните защитници   очевидно тревожи всички, но не и отговорните институции тук. Бездействието на държавата в лицето на полицейските служители и тези в МЗХ е стимул за извършване на продължаващи престъпления.

НАСТОЯВАМЕ  СПЕШНО ДА ПОЛУЧИМ  ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ:

Защо при смърт на животно спешният телефон 112 ни препраща към общината?
Къде е Полицията?
Колко от сигналите за убийства на животни се разследват?

Колко осъдителни присъди са издадени?
До кога ще ни изоставят сами да спасяваме животните, а тези които умират - да се погрижим за извършване на аутопсия?

Кога институциите в България ще започнат да реагират адекватно на сигналите за убийства на животни?
Кога служителите ще научат, че убийството на животно е престъпление по Чл. 325, б от Наказателния Кодекс вече от една година?

Кога масовите престъпления срещу здравето на хората чрез разпръсване на отрови ще бъдат наказвани?
На тези въпроси искаме незабавно отговор от Министъра на Вътрешните работи г-н Цветанов!

Настояваме да бъдем приети на среща с него!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини