Учредяват Съюз на българските организации за защита на животните

Съюз на българските организации за защита на животните "Справедливост за животните" ще бъде учреден в  петък 19-ти октомври  в деня на Свети Иван Рилски от 16 ч.в сградата на БТА - гр.София. От 11 ч. пред сградата на МВР ще бъде организиран протест срещу толерираната жестокост в България, срещу зверските убийства на животни и бездействието на държавата, пишат природозащитниците и изпращат отворено писмо до нас. 

Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

ПРИОРИТЕТ ЛИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА,  БЕЗЗАКОНИЕТО И ПРОИЗВОЛА?

Ако отговорът е „ДА” то искаме да попитаме кой министър, депутат, кмет, общински съветник, държавен служител или журналист беше подведен под наказателна отговорност за подбуждане на обществеността към масово избиване на бездомни животни? Странно, но факт – нито един! В разултат на това ВМЕСТО ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕСТОКОСТТА И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД УБИЙЦИТЕ И ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ОРГАНИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗКРИВАЕМОСТТА НА ТЕЗИ ДЕЯНИЯ. Това за нас е престъпно бездействие на институциите и неизпълнение на преки служебни задължения. Държавата превърна нашето ежедневие в ТЕРОР - смърт и безумна АГОНИЯ от брутални, садистични убийства, масово ползване на отрови, публични разстрели на невинни животни. Държавата остави психопати да убиват години наред безнаказано дори пред очите на деца, на детски площадки за игра. В коя държава се толерират убийства на беззащитни? В коя държава улиците са осеяни с трупове? В коя държава депутати призовават ловни дружинки да убиват без да им бъде търсена отговорност? В коя държава журналисти показват в национален ефир как се извършва престъпление и това остава безнаказано? В коя цивилизована държава кмет на столица си позволява да лансира неистини, с които насажда омраза, страх и подтиква косвено към саморазправа с животните? Това е лицето на България! Светът е потресен от варварщината, ЖЕСТОКОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО в нашата държава! Геноцидът върху бездомните животни и техните защитници   очевидно тревожи всички, но не и отговорните институции тук. Бездействието на държавата в лицето на полицейските служители и тези в МЗХ е стимул за извършване на продължаващи престъпления.

НАСТОЯВАМЕ  СПЕШНО ДА ПОЛУЧИМ  ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ:

Защо при смърт на животно спешният телефон 112 ни препраща към общината?
Къде е Полицията?
Колко от сигналите за убийства на животни се разследват?

Колко осъдителни присъди са издадени?
До кога ще ни изоставят сами да спасяваме животните, а тези които умират - да се погрижим за извършване на аутопсия?

Кога институциите в България ще започнат да реагират адекватно на сигналите за убийства на животни?
Кога служителите ще научат, че убийството на животно е престъпление по Чл. 325, б от Наказателния Кодекс вече от една година?

Кога масовите престъпления срещу здравето на хората чрез разпръсване на отрови ще бъдат наказвани?
На тези въпроси искаме незабавно отговор от Министъра на Вътрешните работи г-н Цветанов!

Настояваме да бъдем приети на среща с него!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини