Учредяват Съюз на българските организации за защита на животните

Съюз на българските организации за защита на животните "Справедливост за животните" ще бъде учреден в  петък 19-ти октомври  в деня на Свети Иван Рилски от 16 ч.в сградата на БТА - гр.София. От 11 ч. пред сградата на МВР ще бъде организиран протест срещу толерираната жестокост в България, срещу зверските убийства на животни и бездействието на държавата, пишат природозащитниците и изпращат отворено писмо до нас. 

Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

ПРИОРИТЕТ ЛИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА,  БЕЗЗАКОНИЕТО И ПРОИЗВОЛА?

Ако отговорът е „ДА” то искаме да попитаме кой министър, депутат, кмет, общински съветник, държавен служител или журналист беше подведен под наказателна отговорност за подбуждане на обществеността към масово избиване на бездомни животни? Странно, но факт – нито един! В разултат на това ВМЕСТО ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕСТОКОСТТА И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД УБИЙЦИТЕ И ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ОРГАНИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗКРИВАЕМОСТТА НА ТЕЗИ ДЕЯНИЯ. Това за нас е престъпно бездействие на институциите и неизпълнение на преки служебни задължения. Държавата превърна нашето ежедневие в ТЕРОР - смърт и безумна АГОНИЯ от брутални, садистични убийства, масово ползване на отрови, публични разстрели на невинни животни. Държавата остави психопати да убиват години наред безнаказано дори пред очите на деца, на детски площадки за игра. В коя държава се толерират убийства на беззащитни? В коя държава улиците са осеяни с трупове? В коя държава депутати призовават ловни дружинки да убиват без да им бъде търсена отговорност? В коя държава журналисти показват в национален ефир как се извършва престъпление и това остава безнаказано? В коя цивилизована държава кмет на столица си позволява да лансира неистини, с които насажда омраза, страх и подтиква косвено към саморазправа с животните? Това е лицето на България! Светът е потресен от варварщината, ЖЕСТОКОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО в нашата държава! Геноцидът върху бездомните животни и техните защитници   очевидно тревожи всички, но не и отговорните институции тук. Бездействието на държавата в лицето на полицейските служители и тези в МЗХ е стимул за извършване на продължаващи престъпления.

НАСТОЯВАМЕ  СПЕШНО ДА ПОЛУЧИМ  ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ:

Защо при смърт на животно спешният телефон 112 ни препраща към общината?
Къде е Полицията?
Колко от сигналите за убийства на животни се разследват?

Колко осъдителни присъди са издадени?
До кога ще ни изоставят сами да спасяваме животните, а тези които умират - да се погрижим за извършване на аутопсия?

Кога институциите в България ще започнат да реагират адекватно на сигналите за убийства на животни?
Кога служителите ще научат, че убийството на животно е престъпление по Чл. 325, б от Наказателния Кодекс вече от една година?

Кога масовите престъпления срещу здравето на хората чрез разпръсване на отрови ще бъдат наказвани?
На тези въпроси искаме незабавно отговор от Министъра на Вътрешните работи г-н Цветанов!

Настояваме да бъдем приети на среща с него!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини