Учредяват Съюз на българските организации за защита на животните

Съюз на българските организации за защита на животните "Справедливост за животните" ще бъде учреден в  петък 19-ти октомври  в деня на Свети Иван Рилски от 16 ч.в сградата на БТА - гр.София. От 11 ч. пред сградата на МВР ще бъде организиран протест срещу толерираната жестокост в България, срещу зверските убийства на животни и бездействието на държавата, пишат природозащитниците и изпращат отворено писмо до нас. 

Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

ПРИОРИТЕТ ЛИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА,  БЕЗЗАКОНИЕТО И ПРОИЗВОЛА?

Ако отговорът е „ДА” то искаме да попитаме кой министър, депутат, кмет, общински съветник, държавен служител или журналист беше подведен под наказателна отговорност за подбуждане на обществеността към масово избиване на бездомни животни? Странно, но факт – нито един! В разултат на това ВМЕСТО ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕСТОКОСТТА И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД УБИЙЦИТЕ И ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ОРГАНИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗКРИВАЕМОСТТА НА ТЕЗИ ДЕЯНИЯ. Това за нас е престъпно бездействие на институциите и неизпълнение на преки служебни задължения. Държавата превърна нашето ежедневие в ТЕРОР - смърт и безумна АГОНИЯ от брутални, садистични убийства, масово ползване на отрови, публични разстрели на невинни животни. Държавата остави психопати да убиват години наред безнаказано дори пред очите на деца, на детски площадки за игра. В коя държава се толерират убийства на беззащитни? В коя държава улиците са осеяни с трупове? В коя държава депутати призовават ловни дружинки да убиват без да им бъде търсена отговорност? В коя държава журналисти показват в национален ефир как се извършва престъпление и това остава безнаказано? В коя цивилизована държава кмет на столица си позволява да лансира неистини, с които насажда омраза, страх и подтиква косвено към саморазправа с животните? Това е лицето на България! Светът е потресен от варварщината, ЖЕСТОКОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО в нашата държава! Геноцидът върху бездомните животни и техните защитници   очевидно тревожи всички, но не и отговорните институции тук. Бездействието на държавата в лицето на полицейските служители и тези в МЗХ е стимул за извършване на продължаващи престъпления.

НАСТОЯВАМЕ  СПЕШНО ДА ПОЛУЧИМ  ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ:

Защо при смърт на животно спешният телефон 112 ни препраща към общината?
Къде е Полицията?
Колко от сигналите за убийства на животни се разследват?

Колко осъдителни присъди са издадени?
До кога ще ни изоставят сами да спасяваме животните, а тези които умират - да се погрижим за извършване на аутопсия?

Кога институциите в България ще започнат да реагират адекватно на сигналите за убийства на животни?
Кога служителите ще научат, че убийството на животно е престъпление по Чл. 325, б от Наказателния Кодекс вече от една година?

Кога масовите престъпления срещу здравето на хората чрез разпръсване на отрови ще бъдат наказвани?
На тези въпроси искаме незабавно отговор от Министъра на Вътрешните работи г-н Цветанов!

Настояваме да бъдем приети на среща с него!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини