Учредяват Съюз на българските организации за защита на животните

Съюз на българските организации за защита на животните "Справедливост за животните" ще бъде учреден в  петък 19-ти октомври  в деня на Свети Иван Рилски от 16 ч.в сградата на БТА - гр.София. От 11 ч. пред сградата на МВР ще бъде организиран протест срещу толерираната жестокост в България, срещу зверските убийства на животни и бездействието на държавата, пишат природозащитниците и изпращат отворено писмо до нас. 

Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

ПРИОРИТЕТ ЛИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА,  БЕЗЗАКОНИЕТО И ПРОИЗВОЛА?

Ако отговорът е „ДА” то искаме да попитаме кой министър, депутат, кмет, общински съветник, държавен служител или журналист беше подведен под наказателна отговорност за подбуждане на обществеността към масово избиване на бездомни животни? Странно, но факт – нито един! В разултат на това ВМЕСТО ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕСТОКОСТТА И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД УБИЙЦИТЕ И ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА ОРГАНИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗКРИВАЕМОСТТА НА ТЕЗИ ДЕЯНИЯ. Това за нас е престъпно бездействие на институциите и неизпълнение на преки служебни задължения. Държавата превърна нашето ежедневие в ТЕРОР - смърт и безумна АГОНИЯ от брутални, садистични убийства, масово ползване на отрови, публични разстрели на невинни животни. Държавата остави психопати да убиват години наред безнаказано дори пред очите на деца, на детски площадки за игра. В коя държава се толерират убийства на беззащитни? В коя държава улиците са осеяни с трупове? В коя държава депутати призовават ловни дружинки да убиват без да им бъде търсена отговорност? В коя държава журналисти показват в национален ефир как се извършва престъпление и това остава безнаказано? В коя цивилизована държава кмет на столица си позволява да лансира неистини, с които насажда омраза, страх и подтиква косвено към саморазправа с животните? Това е лицето на България! Светът е потресен от варварщината, ЖЕСТОКОСТТА И БЕЗЗАКОНИЕТО в нашата държава! Геноцидът върху бездомните животни и техните защитници   очевидно тревожи всички, но не и отговорните институции тук. Бездействието на държавата в лицето на полицейските служители и тези в МЗХ е стимул за извършване на продължаващи престъпления.

НАСТОЯВАМЕ  СПЕШНО ДА ПОЛУЧИМ  ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ:

Защо при смърт на животно спешният телефон 112 ни препраща към общината?
Къде е Полицията?
Колко от сигналите за убийства на животни се разследват?

Колко осъдителни присъди са издадени?
До кога ще ни изоставят сами да спасяваме животните, а тези които умират - да се погрижим за извършване на аутопсия?

Кога институциите в България ще започнат да реагират адекватно на сигналите за убийства на животни?
Кога служителите ще научат, че убийството на животно е престъпление по Чл. 325, б от Наказателния Кодекс вече от една година?

Кога масовите престъпления срещу здравето на хората чрез разпръсване на отрови ще бъдат наказвани?
На тези въпроси искаме незабавно отговор от Министъра на Вътрешните работи г-н Цветанов!

Настояваме да бъдем приети на среща с него!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини