Младежки форум ще се проведе в Перник

От 10 до 12 октомври 2012 г. в ОК „Дворец на културата” - Перник ще се проведе Регионален младежки форум – „Младите хора – информирани и активни граждани на България и Европа”.

Събитието се реализира под патронажа на областния управител инж. Иво Петров. В продължение на три дни младежи от областите Перник, Кюстендил и Благоевград си дават среща, на която ще обсъждат дейността, функциите и правомощията на отделните институции, с цел информацията за българските и европейските институции и законодателство да допринесе за по-доброто разбиране на динамиката на процесите при вземане на решения, които дават отражение върху техния живот.

Целта на форума е да даде трибуна на овластените да формират младежките политики, за да представят процесите, приоритетите, нормативно осигурените перспективи, както и предстоящите инициативи, обърнати към решаването на наболелите в цяла Европа проблеми на хората в младежка възраст.

Инициативата предоставя добра възможност на младите хора да обменят опит и идеи, изявявайки себе си, позициите си и очакванията си към хората, с влияние върху процесите на развитие.

Форумът ще бъде официално открит от областния управител инж. Иво Петров и от народния представител Ирена Соколова на 10.10.2012 г. от 15.00 часа в Конферентната зала на ОК „Дворец на културата” в Перник. 

Приветствие към участниците ще отправят министър Томислав Дончев, Секретарят по социалните политики, младежта и спорта на Президента на Р България - Деяна Костадинова, областният управител на област Кюстендил - Владислав Стойков и зам.областният управител на област Благоевград - Георги Баханов.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини