Община Перник – сплав от некомпетентност, наглост, нахалство и безочие!

Аделина Иванова и Вихрен Матев - двама граждани на Перник вече години наред се опитват безуспешно да получат информация защо няма отговор на техни жалби и заявления от страна на общината. Докарани до отчаяние и изтощение те потърсиха помощта на екип от телевизия TV7.

Репортажа на телевизия TV7 относно въпросите, поставени от Аделина Иванова можете да видите тук:

http://tv7.bg/news/society/9467882.html

Репортажа на телевизия TV7 относно въпросите, поставени от Вихрен Матев можете да видите тук:

http://tv7.bg/news/bulgaria/9472142.html

Вместо факта, че граждани на Община Перник стигат до помощта на национална медия за да поставят такива важни въпроси за всички граждани, да накара ръководният екип на общината най-после да си свърши работата и да отговори по същество на жалбите им – Общината премина в състояние на кръгова отбрана и чрез сайта, собственост на ПР-а на Общината, Васил Иванов, отправи обидни квалификации към жалващите се, засипвайки обществеността ни с невярна, неточна и без връзка с конкретните случаи информация!

За мигновената реакция на общинските служители, които иначе по дефиниция трябва да са наши роби, а не обратното можете да прочетете тук:

http://www.perniktoday.net/Politika/Vihren-Matev-si-vikna-televiziiata-da-mu-reshi-problema.-Iskal-da-si-opyva-kabeli.html

В изказването си по TV7, Зам. кмета на Община Перник, Г-н Росен Йорданов, всъщност показа вопиюща некомпетентност по случая с Вихрен Матев. Отговаряйки на въпрос на журналистката той всъщност визира съвсем друг случай от развитието на който Матев няма никакви оплаквания! Същият заяви: „Съгласно нормативната уредба в населени места над 10 000 жители кабелна мрежа трябва да се полага в тръбни канални мрежи, разположени под земята Поради тази причина не се очаква молбата на Вихрен Матев да бъде уважена скоро и същият няма да получи разрешение за това поне в следващите 10 години”! С това свое изявление Г-н Йорданов показа непознаване на действащите в момента закони и хвърли петно върху работата на експертите в същата тази община! Във връзка с това бих искал да уведомя Г-н Йорданов, както и цялата Пернишка общественост, че всъщност такова разрешение от Община Перник аз отдавна имам (вижте копие от него в снимковия материал в края на тази статия)! А това, за което Община Перник не ми дава разрешение съвсем необосновано вече толкова дълго време е разрешение за някои села в общината, за които (според закона) пречка да ми бъде издадено такова въобще не съществува!

На какво основание, Г-н Йорданов, бавите нещо, което имам пълното право да получа в установеният от Закона срок? И защо общината ми е издала разрешение за нещо, за което твърдите, че няма да ми бъде издаденопоне в следващите 10 години”?? Оставям читателите да преценят какво движи Г-н Йорданов за да изказва тези неверни твърдения…

А въпросът, по който се бяхме обърнали към екипа на TV7 всъщност беше съвсем друг! Въпросът беше „Защо Община Перник не отговаря на жалбите и молбите на гражданите в законно установеният срок?

Във връзка с това Аделина Иванова пише: „Проблемите на гражданите с Община започват, когато работещи в нея забравят че са граждани и се идентифицират само с постове, които заемат! Най-трудно се удържат власт и пари, най-трудно е човек да удържи тези две зверчета в себе си, които ако това не се случи просто излизат извън субекта, обръщат се срещу него и започват да го папкат.

Относно „работата” на така нареченият ПР на Община Перник, Васил Иванов, можем само да кажем, че е срам за един „независим” (според собствените му думи) сайт да става официоз и рупор на каквато и да е власт!

Накрая бих искал да изкажа нашата огромна благодарност към екипа на TV7, който направи два прекрасни репортажа, които със сигурност ще въздействат за развитието на града ни в положителна посока! Благодарим на Габриела Андреева и нейният екип за професионално отразените в репортажите и теми!

ТОВА Е КОПИЕ НА ДОКУМЕНТА, КОЙТО НЯМА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕН НА ВИХРЕН МАТЕВ ПОНЕ ОЩЕ 10 ГОДИНИ!

 
Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини