В Община Перник забраната за пушене на закрито съществува само на хартия

Тази гледка можете да видите навсякъде в Община Перник

"В рамките на около 1 месец ми се наложи 2/два/ пъти да ходя до Общината. Не мога да разбера ЗАЩО СЕ ПУШИ В СТАИТЕ? Първият път ми направи впечатление, че се пуши до стаята на един от членовете в тази група (ПР-ът на Общината, Васил Иванов). Днес пак бях там и като се отвори една от вратите ме лъхна облак дим! И видях "лелките" вътре да си чурляват. И аз съм пушач, но ако бях запалил цигара в коридора/чаках една госпожа няколко часа..../ - сигурно щяха ми треснат глоба! Рядко съм влизал в тази висока сграда иначе. С това ще я запомня."

Това сподели във Фейсбук гражданин на Перник и клиент на Общината. Думите му по-късно днес бяха потвърдени от ПР-ът на Община Перник, Васил Иванов. По думите му - самият той подпушвал всеки ден в офиса си (електронна цигара?), защото активните хора като нас му образували нерви! Кратка справка в закона показа, че той не прави разлика в пушенето на "електронна" и обикновена цигара, с който факт Иванов ще трябва да се съобразява оттук-насетне!

Васил Иванов не отрече, че пушенето в стаите на Община Перник е масово явление! Той даже подкани репортер на www.perunik.com да се въоръжи с мобилен телефон с камера и да излови нарушителите, заснемвайки ги на самото място на нарушението в канцелариите, където те работят.

В един от близките дни ще се възползваме от официалната покана на Васил Иванов и репортер от сайта ни ще посети Общината за да заснеме въпросните нарушители. Това ще бъде и повод да проверим действията на натоварените да контролират пушенето и налагат глоби органи на Регионалната здравна инспекция - Перник към която можете да подавате сигнали за нарушения на адрес: гр. Перник, обл. Перник, ул. "Миньор" № 15, телефон: 076/60-18-81, факс: 076/ 60-18-81, e-mail: rzi_pk@b-trust.org! Същите ще бъдат незабавно уведомени по телефона за нарушенията (ако такива бъдат констатирани) и ще бъде проверено времето им за реакция на сигнала на място в общината.

Очаквано и за най-голямо съжаление - най-високопоставеният нарушител на забраната за пушене на закрито се явява и самият Кмет на Община Перник, Росица Янакиева! По нейният светъл пример се подвеждат всичките и подчинени. Ето какво пише нашият читател Сашо Диманов за нея и нейните навици системно да нарушава нормите на закона:

"За огромно съжаление пушачите във високата сграда са подавляващо мнозинство. За съжаление много често самата Янакиева не се съобразява с непушачите. Лично аз съм молил и вежливо, и учтиво, и настоятелно, но....минат ли 20-тина минутки в по-разгорещени дебати - почти всички запалват цигари. Кого визирам: - Кмет, Председател на ОС, зам-кметове, шефове на дирекции, председатели на ПК в ОС. Съжалявам, че съм краен и вероятно много колеги в ОС за пореден път ще ме "изгледат" накриво, но това е самата истина. В ОБЩИНА ПЕРНИК ЗАБРАНАТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО съществува само на хартия."

Ние, от редакцията на www.perunik.com не спряхме до тук! За съдържанието на този материал е уведомена Регионалната здравна инспекция, от която чакаме да ни информира какви мерки са взети за предотвратяване в бъдеще на тези нарушения! Чакаме...

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини