Какво да очакваме от iPhone 6 и наследници

От компанията Apple непрекъснато внедряват иновационни технологии, които, според някои, са довели до повишаване на печалбите с 20%.

Сега стана известно, че фирмата е направила още една смела стъпка в тази посока. Apple е патентовала уникална технология, която се очаква да бъде реализирана в новите модели смартфони – още от iPhone 6, твърдят експертите.

Става дума за използването на гъвкав дисплей в електронното устройство и вътрешни компоненти, които ще изпълняват функциите на външни устройства. „Вътрешните компоненти могат да бъдат монтирани под гъвкав дисплей и могат да представляват изходни устройства – например тонколона, предаваща звука чрез гъвкавия дисплей.“, се казва в заявката за патент от Apple. И още: „Вътрешните компоненти могат да бъдат микрофон или сензор за налягане, които реагират на съприкосновение с гъвкав дисплей. Структурните компоненти може да бъдат използвани за постоянна или временна промяна на формата на гъвкавия дисплей за осигуряване на отговор на действията на потребителя. Дисплеят може да има изпъкнала или вдлъбната форма, образувана от един или няколко слоя. Част от него може да се използва като мембрана на тонколона за звуковъзпроизвеждащите елементи, намиращи се в екрана.“

Основавайки се на тази технология, може да се очаква бъдещите поколения смартфони на Apple да бъдат оборудвани с тактилна клавитура, лазерен микрофон, вградени колонки, гъвкава повърхност на устройството. Гъвкавият дисплей ще реагира на глас и ще може да генерира вибрации, изпълнявайки функцията на говорител. Очаква се и усъвършенстване на батерията на iPhone, както и по-малък размер на дисплея.

Някои обаче предполагат, че от Apple може да закъснеят с осъществяването на тези авангардни идеи и да бъдат изпреварени от Samsung. Твърди се, че японската корпорация може да пусне устройство със сензорен екран, който ще изпълнява ролята на тонколонка и микрофон, още следващата година

Специалистите правят прогнози и за това как ще изглежда компактният 7.85-инчовият таблет iPad-mini. Новият продукт се очаква още този месец. Предполага се, че той ще е снабден с дисплей Retina, което вероятно ще е причина за по-висока цена на устройството. Таблетът ще работи с A5X чип и ще използва оперативна памет от 512 MB. Ще има предна камера и ще работи на базата на операционна система IOS 6. Ориентировъчна цена – от 249 до 299 долара.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини