Какво искат младите перничани? А ти искаш ли?

Вчера – 19.09.2012 г. се проведе заседание на Общински съвет гр.Перник.. Повечето от Вас не биха се заинтересували от дневния ред на заседанието, но ние ще обърнем внимание на една точка от него, а именно ОДОБРЕНИЕ И ПРИЕМАНЕ НА ЗОНИТЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ПО ПРОЕКТ „ИНТЕГРИРАН ПЛАН ЗА ГРАДСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ГРАД ПЕРНИК. Това пишат в писмо до медиите младежите от Перник.

Ето и какво казват те още в писмото си до нас:

"„Перник на младите” също взе отношение по този въпрос. След дълги дискусии и предложения те обобщиха вижданията си за нашия град през следващите няколко години. В следващите редове, смятат , че са обхванали голяма част от проблемите на младите хора в Перник. Ето ги и тях:

Искаме велоалеи!
Напоследък негодуванието, че няма изградена велоалея расте в нашия град. За това младите хора настояват по-скоро да бъдат направени не една, а няколко такива, които да свързват различни квартала на града. Така би се увеличил и броя на хората, които използват велосипедите  си като вид транспорт.

Искаме младежки зони!

Младежите усещат и липса на младежки зони като спортни площадки, закрити зали, места за отдих и развлечение. Чрез създаването на такива биха развили потенциала си в дадена област и биха отделили повече от свободното си време за други занимания, които се различават от обичайните за тях.

 

Искаме да сме образовани!
В града ни се забелязва недостатъчност и дори липса на здравно и гражданско образование. Младите хора все повече искат да знаят правата си, да добиват култура и да се образоват на различни актуални теми.

Голяма стъпка напред е и откриването на нови работни места за висококвалифицирана работна ръка.

Искаме да сме еко!
През следващите години младите хора на Перник биха искали да живеят в един по-чист град , в който вратите на бизнеса са отворени към иновативни идеи, свързани със запазването на природата и ресурсите ѝ. Въвеждането на разделно сметосъбиране също ще бъде от голяма полза за града.
 
Искаме да е ремонтирано!
Всички забелязват пропуските в инфраструктурата на града ни. През следващите години младите хора искат да се облагородят парковете, както и да се създадат нови зелени площи в Перник. Поддържането на улиците и тротоарите също е от голямо значение за добрия облик на града ни.

А ти искаш ли тези неща да се случат в нашия град?"

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини