Кампания по кръводаряване и в Перник

Заради недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О, Министерството на здравеопазването и Националният център за трансфузионна хематология отправят призив за кръводарители с тези кръвни групи.
Кръв и кръвни продукти в момента не достигат в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.
РЗИ-Перник и Областна организация на БЧК Перник отправят призив към гражданите на град Перник, да подкрепят Акцията по кръводаряване, тъй като това е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност с цел подпомагане и спасяване на човешко здраве и живот. Всички, които желаят да дарят кръв могат да направят това от 17.09.2012 г. до 21.09.2012 г. от 8.00 до 12.00 часа и от 15.00 до 18.00ч. в гр. Перник на ул. „Брезник” №2, Отделение по трансфузионна хематология /сградата на Минна болница, ет. ІІ/.
Специалистите напомнят, че минималният срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали и над 18 годишна възраст. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини