Полицията разкри убийство в Трън

Пернишки криминалисти и колегите им от РУ „Полиция” – Трън установиха извършител на убийство.

         На 09 септември,  около 22,00 ч. на телефон 112 бил подаден сигнал за прострелян мъж пред кафене в трънския кв. „Баринци”. Пристигналите на място полицаи установили, че това е 24-годишният С.С. от гр. Трън. Младежът бил транспортиран в местната болница, където е констатирана смъртта му. Открита е огнестрелна рана в областта на гърба, която се оказала фатална, засягайки жизненоважни органи.

         Незабавно бил направен оглед на местопроизшествието и  предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Още вечерта органите на реда задържали двама местни жители на 37 и 44 години, заподозрени за убийството. По горещи следи полицаите събрали множество годни веществени доказателства. Бързите действия и денонощната работа в рамките на 48 часа се увенчали с успех. Изяснило се, че  извършител на убийството е единият от задържаните, В.М./44 г./ от гр. Трън. Мъжът е познат с хулигански прояви и шофиране на автомобил с алкохол в кръвта над 1,2 промила, но не е осъждан. От дома му е иззето оръжието на престъплението – законно притежавана ловна пушка 12-ти калибър. Полиграфското изследване в Института по психология на МВР показало пълна съпричастност към извършеното престъпление от страна на 44-годишния мъж.

         По първоначални данни причината за случилото се е стара вражда между жертвата и извършителя.

         В.М. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116 от НК. Окръжна прокуратура – Перник му е наложила 72-часово задържане, в рамките на което ще му се иска постоянен арест.

         Разследващият екип продължава работа по документиране на извършеното престъпление.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини