Разкриха извършител на крупна измама

След близо двумесечно разследване е разкрит извършителя на измама в брезнишкото с. Арзан. Полицаите започнали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по сигнал на 79-годишен мъж. Възрастният арзанчанин се оплакал в местното районно, че на 21 юни бил измамен от неизвестен, на когото предал сумата от 12 хиляди лева. Била му приложена стара, но работеща схема с уж болна дъщеря. На домашният му телефон позвънил непознат, който се представил за доктор и заявил, че щерка му е болна от свински грип и е необходима голяма сума пари за закупуването на ваксини. Изплашеният до неузнаваемост пенсионер без да попита колко пари са необходими, веднага предложил всичките си спестявания в размер на 12 000 лв., с който да помогне на чедото си. След още няколко телефонни разговора, пред дома му в селото дошъл така наречения д-р Йорданов, който взел парите и си тръгнал. Много скоро след това 79-годишният мъж се усетил и позвънил на  дъщеря си, която се оказала в отлично здраве.

         Криминалистите започнали незабавно разследване. Бил изготвен фоторобот, който изпратили до всички Районни управления и Областни дирекции в страната и СДВР. Така се стигнало до задържането на извършителя, белезниците на когото щракнали около ръцете в момент на измама в гр. Берковица. След като го задържали, по фотороботът полицаите установили, че мъжът се издирва от РУП - Брезник. По-късно се разбрало, че 53-годишният П.И. с постоянен адрес гр. София е извършил измама и в гр. Лом, където местният съд му наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”. П.И. е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.

         Повдигнато му е обвинение от Районна прокуратура – Брезник по чл. 209 от НК и работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини